Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Vallox-matalaenergiailmanvaihtokoneilla pieni energiankulutus

Perinteisen talon lämmitysenergiankulutuksesta noin 20–40 prosenttia johtuu ilmanvaihdosta. Siksi ilmanvaihtojärjestelmän energiatehokkuus on tärkeä tekijä matalaenergiarakentamisessa.

Lämmöntalteenotolla varustetussa tulo- ja poistoilmanvaihdossa sisään tuotava ilma lämmitetään poistettavan ilman lämmöllä.

Vallox 90 SE 121 SE, 150 SE, 200 SE sekä Vallox TSK Multi 50 ja 80 -malleissa lämmön talteenoton tuloilman hyötysuhde on huippuluokkaa, yli 80 prosenttia, mikä ilmenee VTT:n tuotesertifikaateista.

Valloxin kaikissa matalaenergiailmanvaihtokoneissa on sähköä säästävät integroidut tasavirtapuhaltimet, jotka kuluttavat sähköä jopa puolta vähemmän kuin vaihtovirtapuhaltimilla varustetut.

Maalämpö hyödyksi myös ilmanvaihdossa

Vallox-ilmanvaihtokoneiden MLV-mallit on suunniteltu erityisesti maalämpöä hyödyntäviin taloihin. Vallox MLV -patteria käytetään talvella ulkoilman esilämmitykseen ja kesällä viilennykseen. Muihin kuin MLV-malleihin voidaan asentaa erillinen MLV-patteri ulkoilmakanavaan koneen ulkopuolelle.

Kytkentä suoraan lattialämmitykseen

Vallox-ilmanvaihtokoneet voidaan kytkeä myös suoraan lattialämmitykseen. Tämän vuoksi niissä on kehittyneemmät jäätymisenestoratkaisut. Valloxin vesipatterimallistossa ovat vakiona suojapellit, jotka estävät sekä ulkoilma- että jäteilmakanavista tulevan kylmän ilman virtaamisen sisään.

Ilmanvaihto voi olla myös lämmitysjärjestelmä

Passiivienergiatalossa ei välttämättä tarvita erillistä lämmitys- ja jäähdytysjärjestelmää. Tällöin ilmanvaihtoon liitetyt lämmittimet toimivat talon lämmitysjärjestelmänä ja kesäaikaiseen viilennykseen käytetään maan viileyttä.

Käänteentekevä Vallox Blue Sky-ilmanjakojärjestelmä

Vallox Blue Sky on taipuisa, ääntä vaimentava ja asennusystävällinen ilmanvaihdon kanavajärjestelmä. Asennuksen nopeus ja vähäinen kanavaosien tarve tekevät Vallox Blue Sky -kanavasta edullisen ratkaisun sekä uudisrakennukseen että saneeraukseen.

• Pieni tilantarve, ø 75 mm
• Hygieeninen
• Tiivis rakenne
• Pieni virtausvastus
• Nopea asentaa
• Helppo puhdistaa

 

Tutustu tarkemmin Vallox tuotteisiin osoitteessa www.vallox.com