Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Tule tutustumaan Domus keittiöihin Rauta-Otrassa 


Domus-keittiön saat juuri sellaisena kuin haluat. Valittavanasi on 2000 värisävyä ja yli 140 ovimallia. Valinnaiset 2000 värisävyä saat MDF-oviin. Pääosassa ovat omat toiveesi ja oma makusi. Voit valita perinteisemmän keittiön tai aivan modernin trendikeittiön. Domus-keittiö on aina toimiva, kestävä ja yksilöllinen suomalainen tyylikeittiö.

Valinnan helpottamiseksi Domus-kalusteet tarjoavat Planit Foto -järjestelmän, jonka avulla asiakas näkee valokuvamaisena neliväritulosteena etukäteen, millaiselta tiloihin suunniteltu Domus-keittiö näyttää.

Tervetuloa tutustumaan myymälän toisessa kerroksessa kausittain vaihtuvaan keittiömalliston näyttelyyn. Asiantuntevat myyjämme palvelevat kaikissa suunnitteluun ja asennukseen liittyvissä asioissa.

Keittiökalusteet ja säilytysjärjestelmät:

Ari Hakala 
ari.hakala@k-rauta.fi

010 5377 034,
gsm 0500 262 038

Voit myös vierailla Domus-keittiöiden omilla sivuilla
klikkaamalla Domus-merkkiä oikealla.

MAXimoi keittiösi tila

MAX-mitoitus antaa lisää säilytys- ja työskentelytilaa keittiöön
Domus Yhtiöt Oy tarjoaa ensimmäisenä Suomessa asiakkailleen uudenlaista mitoitusajattelua keittiöön. MAX-mitoitus on uusi syvempi pöytäkaappimitoitus, joka tarjoaa paljon mahdollisuuksia keittiön toiminnallisuuden parantamiseen.

Säilytystilaa ei ole koskaan liikaa
Perinteisessä mitoituksessa pöytäkaapin syvyys on 60 cm ja sisällä olevien vetolaatikoiden syvyys 50 cm. MAX-mitoituksessa pöytäkaapin syvyys on 70 cm ja laatikon syvyys 65 cm. Laatikoston säilytystila lisääntyy 30 % verrattuna perinteiseen mitoitukseen.

Työskentelyä helpottamaan
MAX-mitoitus lisää työtason syvyyttä 10 cm. Tämä mitta ei vie paljon lattiapinta alaa, mutta tekee ruoanvalmistuksesta ja leipomisesta paljon miellyttävämpää. Työtasolle mahtuvat myös paremmin kahvinkeitin ja muut keittiön pienkoneet.


Vinkkejä keittiön uudistamista suunnitteleville:

1.Tutustu vaihtoehtoihin
Erilaisia materiaaleja, ovimalleja, tilaratkaisuja ja mekanismeja on tarjolla keittiöön lähes rajattomasti, joten suunnittelu kannattaa aloittaa tutustumalla olemassa olevaan tarjontaan. Parhaiten se onnistuu myymälässä, mutta valmistajien mallistoihin voi tutustua myös esitteiden avulla tai internetissä. Myös sisustuslehdistä löytää käyttökelpoisia vinkkejä keittiöön.

Kun omat mieltymykset alkavat hahmottua, suunnittelun tueksi voi koota leikekirjaa, vaikka kaikkia ideoita ei lopullisessa keittiössä voisikaan toteuttaa. Vielä tarvitaan malttia olla tekemättä hankintoja.

 2. Kartoita tarpeet ja toiveet 
Seuraava askelma on omien tarpeiden ja toiveiden kartoitus. Mitä uudelta keittiöltä halutaan? Onko vanhassa keittiössä jotain, mistä ei haluta luopua? Kuka keittiötä käyttää ja miten?

Toiveet ja tarpeet kytkeytyvät myös budjettiin, materiaalien kestävyyteen ja ratkaisujen käytettävyyteen. Pienelläkin budjetilla keittiölle voi saada uuden ilmeen, mutta toiminnallisuuden parantaminen edellyttää usein isompaa remonttia. Yksi vaihtoehto rahoittaa remontti on turvautua K-raudan remonttirahaan, jossa maksuaika joustaa.

3. Varaa aika keittiösuunnittelijalle
Ensimmäiseen tapaamiseen kannattaa varata aikaa noin tunti. Silloin läpikäydään toiveita ja tarpeita ja valitaan alustavasti keittiön materiaalit, värit, ovimallit ja vetimet sekä kodinkoneet.

Samalla kannattaa miettiä, sopivatko lattian ja seinien värimaailma tai erillinen ruokailutila yhteen uuden keittiön kanssa – vai kannattaisiko kokonaisuutta pohtia myös sisustussuunnittelijan kanssa.

4. Käy tarjous läpi suunnittelijan kanssa
Kun keittiösuunnittelija on saanut alustavan suunnitelman valmiiksi, asiakas pääsee tutustumaan suunnitelmiin ja tarjoukseen. Tarjous sisältää eritellyt hinnat tuotteista, kalusteista, koneista ja laitteista. Myyjän koneelta voi katsoa myös kolmiulotteisia värikuvia keittiön eri osista.

Kun perussuunnitelma on valmis, tarjousta pystyy muokkaamaan nopeasti. Tässä vaiheessa voidaan esimerkiksi kokeilla eri värejä – tai selvittää, mitä keittiö maksaisi paremmin varusteltuna.

Kun budjetti ja suunnitelma ovat kohdillaan, on aika tehdä tilaus. Sen jälkeen suunnitelmaa vielä hienosäädetään, ja varmistetaan muun muassa pistorasioiden ja valaisimien mallit ja sijainnit sekä kaappien lisävarusteet. Samalla voidaan sopia alustava toimitusviikko sekä asennuksen ajankohta.

Tilauksesta keittiön toimitukseen kestää yleensä noin kuukausi. Ennen asennusta tehdään vielä tilan tarkistusmittaukset.

5. Suunnittele asennus etukäteen
Asennuksen tilaaminen ulkopuoliselta ammattilaiselta on usein järkevää. Etenkin, kun siitä saa uudiskohteita lukuun ottamatta kotitalousvähennystä. Kun asennus suunnitellaan huolellisesti, asukkaiden ei välttämättä tarvitse muuttaa pois asennuksen ajaksi.

Remontin laajuudesta riippuen uuden keittiön asennus voi kestää muutamasta päivästä noin viikkoon.

Kalusteiden asennusten lisäksi työtä teettää vanhojen kalusteiden purkaminen, maalaukset, kaakeloinnit ja lattian uusiminen. Asukkaiden kannattaa olla asennuksen ajan tavoitettavissa puhelimella.

Asiantuntijan vinkit:
- Kaappitilaa ja työtasoja pitää olla riittävästi.
- Tärkeän kolmion muodostavat liesi, allas ja jääkaappi. Kaiken pitäisi olla käden ulottuvilla.
- Lieden ja altaan välissä on hyvä olla 60–100 cm laskutilaa, myös kuumille kattiloille.
- Jääkaapin lähellä taso, johon voi laskea kauppakassit.
- Valaistus: hyvä yleisvalo, työtasoille valot, kohdevalot. Suosi epäsuoraa valoa, joka ei häikäise.
- Energiankulutus: älä sijoita jääkaappia ja uunia vierekkäin, varaa riittävä ilmankierto koneille, suosi koneita, joilla on hyvä energialuokitus.
- Suosi elämistä helpottavia mekanismeja ja koneita, kuten täysin ulosvedettäviä laatikostoja, itse puhdistuvia uuneja tai automaattihanaa.
- Mieti sijoittelua toiminnoittain. Esimerkiksi kahvin keittämiseen tarvitaan sähköä, vettä ja kaappitilaa.
- Sijoita jäteastiat altaan viereen.
- Ergonomia: astianpesukone ja liesi kannattaa nostaa, mikäli pöytätasoa on riittävästi. Tasojen asennuskorkeutta voidaan säätää asukkaiden pituuden mukaan.
 

LÄHDETIEDOT:
Teksti: Outi Airaksinen
Kuvat: Domus keittiöt

ALLAS CELLO CLASSIC CS-150 PLUS RST

ALLAS CELLO CLASSIC CS-150 PLUS RST

Lisää muistilistaan
Tarkista hinta lähimmästä K-raudasta
LANKAHYLLY ELFA 50X90CM VALKOINEN 451910

LANKAHYLLY ELFA 50X90CM VALKOINEN 451910

Lisää muistilistaan
Tarkista hinta lähimmästä K-raudasta