Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Hyvin tehty leikkialue on turvallinen ja tarjoaa virikkeitä kaikille aisteille. Kivan leikkipaikan rakennusainekset löytyvät helposti rautakaupasta.Lapsi osaa arvostaa piha-alueelle luotua ihka omaa pienoiskotia pihamaineen. Aloita leikkialueen rakentaminen rajaamalla se
80 senttiä korkeilla mäntypuisilla Koto-aitaelementeillä. Ruskeaan aitaelementtiin voi yhdistää luonnonruskean puutarhaportin tai ruskean köynnösritilän. Aitaus estää pienimpiä karkaamasta omille teilleen ja antaa lapsille oman tilan. Se myös erottaa toisistaan taaperoikäiset ja esimerkiksi kouluikäiset jalkapalloilijat.

Pystytä seuraavaksi leikkimökki ja tee leikkimökille loivasti kaarteleva polku pihalaatoista. Lapsi voi käyttää laattoja hyppyruudukkona. Laattoihin voi myös piirtää liiduilla, joiden väri kuluu tai peseytyy sateessa itsekseen pois.

Jätä mökin edustalle tai sivulle tilaa kasvimaalle, jossa lapsi voi tarkkailla kuinka siemenet itävät ja kasvavat maukkaiksi herneiksi, porkkanoiksi tai vaikkapa tuoksuviksi ja perhosia houkutteleviksi kukiksi. Pienimmillä pihoilla kasvimaan korvaavat vihreät muoviset puutarhasäkit. Kantokahvat helpottavat säkkien siirtelyä.

 

Pihan perusleikkiväline

Hiekkalaatikosta riittää lapsille riemua aina ensimmäisiin kouluvuosiin saakka. Salaojita pohjamaa tai kaiva siihen sorasilmäke, jotta vesi ei pääse kertymään hiekkalaatikkoon. Täytä laatikko hienojakoisella Kekkilän leikkihiekalla – siitä pystyy muotoilemaan helposti hiekkalinnoja ja -kakkuja. Jottei hiekka likaantuisi kovin nopeasti, peitä laatikko yöksi suojapeitteellä, mutta vaihda hiekka silti kerran vuodessa. Käytetyn hiekan voit levittää vaikkapa istutusalueille ja nurmikolle ohuena kerroksena, tai käyttää pihakivien saumaukseen.


Kun lapset kasvavat, taaperoiden laatikko- ja keinuleikit ja liukumäki vaihtuvat pikku hiljaa raisumpiin pallopeleihin. K-raudoissa myytävä hämähäkkikeinu houkuttelee syliinsä myös vanhempia keinujia.

Turvallinen leikkipaikka

-  Sijaitsee valoisassa ja mahdollisimman tuulettomassa, meluttomassa 
    ja
 pölyttömässä paikassa.

Leikkialueelle pääsee kuivin jaloin ja turvallisesti, ajoväyliä ylittämättä.

- Sekä kulkuväylät että leikkialue on valaistu.

- Vanhemmilla on näköyhteys leikkipaikalle oleskelualueelta ja sisältä
   asuinrakennuksesta.

Leikkivälineiden alla on iskua vaimentavat turva-alustat tai 40 sentin kerros
   pestyä salaojasoraa.

- Leikkivälineisiin ja rakenteisiin tai niiden alle ei voi jäädä kiinni tai 
  
puristuksiin, ei kehosta eikä vaatteista.

 

 

Teksti Ella Räty