Cello-sisämaalit mukana Joutsenmerkin somekampanjassa

Cello-sisämaalit mukana Joutsenmerkin somekampanjassa

Tagit Maalaus

5.10.2016

Mitä yhteistä on Cello-sisämaaleilla ja Lumme-pyykinpesuaineella? Molemmille on myönnetty pohjoismainen ympäristömerkki eli Joutsenmerkki, joka kertoo tuotteen tai palvelun olevan ympäristön kannalta parhaiden joukossa. Joutsenmerkki herättelee kuluttajia somekampanjallaan vastuullisiin valintoihin.

Joutsenmerkin tavoitteena on edistää kestävää kehitystä ja kertoa miten jokainen voi valita ympäristön kannalta viisaasti. Arkisella pienelläkin teolla on väliä.

Katso video ja ota haaste vastaan!


Joutsenmerkin kampanjassa ovat mukana Cello-sisämaalit, Lumme-pyykinpesuaine ja Scandic-hotellit sekä Lotus Soft Embo wc-paperi, Vileda Professionalin mikrokuitumopit ja -pyyhkeet, Cottoverin profiilivaatteet, Marmoleum Click -lattia ja Gasumin biokaasu.

Yritykset haastavat kampanjassa kuluttajia miettimään muun muassa:

• miten voi säästää energiaa
• miten siivota ilman turhaa siivousaineiden kulutusta
• miten pienentää hiilijalanjälkeä liikenteessä
• miten huomioida ympäristöasiat vaateostoksilla.

Arjen valinnoilla on merkitystä

Kampanjan keulakuvana Facebookissa, Twitterissä ja Instagramissa toimii juontaja, muusikko Raakel Lignell.

- Omia arjen kulutustottumuksia on hyvä tarkistaa. Lähdin mukaan kampanjaan, jotta arjen pienet valinnat nousisivat tärkeiksi, Lignell kertoo.

Kampanjan tekijänä on luovan suunnittelun ja sisältömarkkinoinnin toimisto Isobar.

- Kehitimme ajatuksen videohaasteista, joilla herätellä ihmiset konkreettisiin tekoihin. Kampanjan suunnittelussa käytimme Isobarin emoyhtiön Dentsu Aegis Network Finlandin omaa tutkimusdataa, joka koostuu viidentuhannen suomalaisen mielipiteistä ja käyttäytymisestä. Etsimme tietoa erityisesti siitä, miten ihmiset suhtautuvat ympäristöön ja ekologisiin tekoihin ja otimme datan kampanjasuunnittelun lähtökohdaksi, Isobarin Content planner Maija Ikonen kertoo.

Lue Raakel Lignellin blogikirjoitus Joutsenmerkkiin liittyen >> 
Lue Joutsenmerkin blogikirjoitus vahvoista ja arvostetuista brändeistä >>

Koti kuntoon Cello-sisämaaleilla – tutustu: 

Aiheeseen liittyvät blogit