DIY: vaaterekki pyörillä

DIY: vaaterekki pyörillä

Tagit DIY Huonekalut Säilytys

8.9.2015

Loihdi lisää säilytystilaa vaatteille ja luo samalla kaunis sisustuselementti nikkaroimalla itse vaaterekki.

Tähän vaaterekkiin valittiin kauniiksi yksityiskohdiksi messinginväriset putkien kulmayhteet, jotka tuovat valkoiseen yleisilmeeseen hauskan lisän. Rekki sijoitettiin makuuhuoneeseen, jossa se toimii katseenvangitsijana ja tilanjakajana.

Ohjeet:

Arvioitu valmistusaika: 4 tuntia (ei sisällä maalin ja liiman kuivumisaikaa)
Vaativuus: keskitaso
Kustannukset: noin 90 euroa

Työkalut:

Saha
Ruuvinväännin
Patruunapuristin liimamassalle
Mittanauha
Vasara
Puukko
Hiekkapaperia
Sivellin

Materiaalit:

CELLO-pyörölista mänty 28x2400 mm
CELLO-liimapuulevy koivu 18x300x1200 mm
Kalustepyörät 50 mm mustat, joista 1 jarrullinen
2 x kalustejalka 35x100 mm valkoinen
2 x kulmayhde messinki
Yleisruuvit 24 kpl 16 mm
Ulkotulppa 6 kpl
Kalustemaali valkoinen
Liimamassa valkoinen

Näin toteutat vaaterekin:

1. Sahaa pyörölistat haluamasi pituisiksi pätkiksi. Tässä toteutuksessa pystysuorat CELLO-pyörölistat ovat 130 cm ja vaakatasossa oleva 100 cm.

2. Hio puutavara kevyesti. Hio myös pyörölistojen päät tasaisiksi. Vuole ja/tai hio vaakasuoraan tulevan pyörölistapätkän molemmista päistä noin 2 cm ja pystysuorien pyörölistapätkien toisesta päästä noin 2 cm. Näin ne uppoavat helpommin kulmayhteiden ja niiden sisällä olevien tulppien sisälle.

3. Maalaa pyörölistat ja liimapuulevy valkoiseksi. Anna kuivua vuorokauden verran. Jos mahdollista, maalaa ja anna kuivua ulkotiloissa tai hyvin ilmastoidussa sisätilassa.

4. Aseta yleistulpat kulmayhteiden ja kalustejalkojen sisään. Tässä toteutuksessa sahattiin tulpan pohja pois, jotta se mahtuisi helpommin kulmayhteen sisään. Kalustejalkaan tulppa oli juuri sopivan kokoinen eikä sitä siis tarvinnut sahata. Tulpat ovat tiukat mutta ne uppoavat kun hieman vasaroi.


5. Liimaa ja paina kulmayhteet kiinni vaakasuoraan pyörölistapätkään. Tämä vaatii keskittymistä ja myös hieman voimaa sekä vasaran. Pursota paksulti liimamassaa vaakasuoraan pyörölistapätkään tulevien kulmayhteiden sisällä olevien tulppien sisäpinnoille ja paina ne yhteen. Lyö kulmayhteet vasaralla tiukasti kiinni. Suojaa kulmayhteen pinta ennen vasarointia laittamalla sen päälle suoja. Huolehdi, että kulmayhteet ovat keskenään samassa kulmassa, jotta pystysuorat osat menevät suoraan. Anna kuivua liimapurkissa oleva aika.

6. Kiinnitä pystysuorat pyörölistat kulmayhteisiin samalla periaatteella kuin kohdassa 5. Anna kuivua.

7. Kiinnitä pyörät ruuveilla liimapuulevyn pohjaan. Kiinnitä ne mahdollisimman leveälle, jotta rekistä tulee mahdollisimman vakaa.

8. Mittaa paikat huonekalujaloille liimapuulevyn päälliosaan ja ruuvaa ne paikoilleen. Tässä kannattaa olla tarkkana jotta rekin pystysuorat puuosat asettuvat suoraan.

9. Pursota runsaasti liimamassaa huonekalujalkojen sisällä oleviin yleistulppiin ja aseta valmis puukehikko paikoilleen. Anna kuivua vähintään liimapurkissa lukeva kuivumisaika.

Valmis rekki sai koristukseksi vielä valosarjan ja löysi paikkansa makuuhuoneesta.

Aino

Aiheeseen liittyvät blogit