Hedelmäpuita pihalle

Hedelmäpuita pihalle

Tagit Puutarha Piha

23.5.2016

Hedelmäpuista on iloa kevään kukintavaiheesta aina pitkälle syksyyn. Oman pihan kirsikkapuiden, luumujen ja omenapuiden hedelmät maistuvat herkulliselta. Hedelmäpuut kukoistavat oikealla hoidolla. Istutushommiin!

Kirsikkapuun istutus ja herkut

Kirsikkapuu on hyvä istuttaa  aurinkoiseen paikkaan, jossa on ravinteikas ja hyvin kalkittu multa. Saat kunnon sadon kun istutat eri kirsikkalajeja lähekkäin noin 3-4 metrin välein tosistaan. Kirsikat on hyvä tukea istutusvaiheessa. Uudet puut tarvitsevat runsaasti vettä. Kastele 1-2 kertaa viikossa ennen kuin juuret ovat juurtuneet kunnolla.

Kirsikat ovat herkullisia suoraan puusta poimittuna, mutta niistä syntyy myös monia herkkuja kuten kirsikkakakkua, muffineja, kirsikkalikööriä, jääteetä, mehua, makusiirappia raikkaisiin mocktaileihin, kirsikkasorbettia tai jäätelöä. Vain mielikuvitus on rajana!

Tutustu Cellon kirsikkapuu-valikoimaan >>

 
Luumupuun istutus

Luumu on kirsikan suurempi sukulainen, se voi kasvaa jopa noin 5 metriseksi. Luumu viihtyy kirsikan tavoin ranvinteikkaissa ja aurinkoisessa paikassa. Luumupuita kannattaa myös istuttaa useampi 3-5 metrin välein, jolloin ristiinpölytys tuottaa paremman hedelmäsadon.

Hedelmät ovat parhaimmillaan tuoreena. Kirsikan tavoin niistä saa loihdittua mitä ihanampia herkkuja. Syksyn ehdoton kestosuosikki on itse tehty luumupiirakka, nam!

Tutustu Cellon luumupuu-valikoimaan >>

Omenapuun istutus

Omena on todellinen klassikko! Omenapuiden lajikkeita löytyy runsaasti jokaiseen makuun. Oletko enemmän kesä-, syys- vai talviomenan ystävä? Pölytys ja hyvä omenasato kannattaa varmistaa vähintään muutamalla eri puulajikkeella. Omena sopii leivonnan lisäksi loistavasti muun muoassa itämaisiin ruokiin ja meheviin lihapatoihin. Ruoan seurana maistuu omatekoinen omenasiideri! 

Tutustu Cellon omenapuu-valikoimaan >>

Tutustu myös näihin puutarhan tuotteisiin: 

Aiheeseen liittyvät blogit