Uudistuneet Cello-ulkomaalit

Uudistuneet Cello-ulkomaalit

Tagit Piha Maalaus

31.3.2016

Tutustu uudistuneisiin Cello-ulkomaaleihin ja ryhdy maalaushommiin!

 

Maalattu ja säännöllisesti huollettu sekä huoltomaalattu puutalo kestää vaivatta aikaa ja säätä. Maalaus suojaa puupintaa säältä, vähentää puun kosteusvaihtelun aiheuttamaa elämistä ja pidentää näin puurakenteen ikää. Cello-ulkomaalien tuoteperheestä löydät oikean maalin joka tarpeeseen, myös esimerkiksi terassin ja ulkokalusteiden käsittelyyn!

Kuvassa Wintex-talomaali, Cover-peittosuoja, Pohjamaali, Pohjamaali Aqua ja Pohjuste Aqua.
Kuvassa Wintex-talomaali, Cover-peittosuoja, Pohjamaali, Pohjamaali Aqua ja Pohjuste Aqua.

Cello Wintex -talomaali

Cello Wintex on monikäyttöinen, vesiohenteinen talomaali puupinnoille. Käyttökohteita ovat muun muassa rakennusten ulkoseinät, räystäsaluset, vuorilaudat ja ikkunanpuitteiden ulkolaudat.

Puolihimmeä Cello Wintex sopii uusien ja aikaisemmin maalattujen puupintojen ulkomaalaukseen. Maalipinta on kosketuskuiva tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 2–4 tunnin kuluttua maalaamisesta – sääolosuhteista riippuen. Cello Wintex on akrylaattiulkomaali, joka kestää erittäin hyvin sään vaikutuksia.

Cello Cover -peittosuoja

Cello Cover on vesiohenteinen puupintojen peittosuoja ulkokäyttöön. Peittosuoja muodostaa puun pintaan ohuen, peittävän kalvon ja antaa sille tehokkaan suojan. Cello Cover sopii sekä vanhojen että uusien puupintojen käsittelyyn.

Cello Cover -peittosuojaa voi käyttää valkoisena tai sävytettynä. Käyttökohteita ovat esimerkiksi ulkoseinät, vuorilaudat, aidat ja ikkunanpuitteet. Peittosuojalla saat vanhat, haalistuneet puupinnat taas kauniiksi ja sävyltään yhtenäisiksi, ja se sopii myös vanhan ja uuden puunsuojapinnan värisävyn yhtenäistämiseen. Hirsipinnoille suositellaan kuultavia puunsuojia tai kuullotteita. Peittosuojan kuivumisaika on noin 16 tuntia, viileällä tai kostealla säällä kauemmin. Cello Cover kestää hyvin sään vaikutuksia.

Cello Pohjamaali

Cello-pohjamaali on liuotinohenteinen öljymaali, joka sopii ulkona olevien puu- ja lastulevypintojen pohjamaalaukseen. Pintamaaleina voi käyttää vesiohenteisia maaleja tai öljymaaleja. Cello-pohjamaali soveltuu vain esikäsitellyille, paljaille puupinnoille – ei vanhan maalipinnan päälle. 

Puolihimmeällä Cello-pohjamaalilla voit pohjamaalata esimerkiksi rakennusten ulkoseinät tai ovet. Ohenteena ja maalausvälineiden pesuaineena käytetään lakkabensiiniä. Maalipinta on kosketuskuiva 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa noin vuorokauden kuluttua maalaamisesta. Valkoista Cello-pohjamaalia voi käyttää sävyttämättömänä tai sen voi sävyttää haluamaansa vaaleaan sävyyn.

Cello Pohjamaali Aqua

Cello Aqua -pohjamaali sopii ulkona olevien puupintojen, esimerkiksi puuseinien ja ulko-ovien, pohjamaalaukseen. Pintamaaleina voi käyttää öljymaaleja ja vesiohenteisia maaleja. Cello Aqua -pohjamaali soveltuu vain esikäsitellyille, paljaille puupinnoille – ei vanhan maalipinnan päälle. 

Täyshimmeä Cello Aqua -pohjamaali on pellavaöljyä sisältävä vesiohenteinen alkydipohjamaali. Maalipinta on kosketuskuiva 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 16 tunnin kuluttua maalaamisesta. Valkoista Cello Aqua -pohjamaalia voi käyttää sävyttämättömänä tai sen voi sävyttää haluamaansa vaaleaan sävyyn.

Cello Pohjuste Aqua

Cello Pohjuste Aqua on ulkokäyttöön tarkoitettu, maalaamattomien puupintojen vesiohenteinen, väritön pohjuste. Se sopii puupinnalle kaikkien pohjamaalien ja kuullotteiden alle. Pohjuste tunkeutuu syvälle puuhun ja antaa pinnalle suojan jatkomaalausta varten.

Classic-kuullote, Classic Aqua -kuullote ja Terrace Terassi- ja kalusteöljy.
Classic-kuullote, Classic Aqua -kuullote ja Terrace Terassi- ja kalusteöljy.

Cello Classic -kuullote

Cello Classic on liuotinohenteinen, hyytelömäinen ulkokäyttöön tarkoitettu kuullote, joka on helppo sivellä puun pintaan. Kuullote suojaa puupintaa kosteudelta, likaantumiselta ja auringon UV-säteilyltä parantaen kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä.

Ensikäsittelyn jälkeen kalvoa muodostamaton Cello Classic sopii uusille ja aikaisemmin kuultavalla puunsuoja-aineella käsitellyille puupinnoille, kuten hirsipinnoille, seiniin, oviin, ikkunanpuitteisiin, laitureihin ja aitoihin. Kuullotetta voi käyttää värittömänä, mutta paras suoja saavutetaan sävyttämällä se kuultaviin sävyihin.

Cello Classic Aqua -kuullote

Cello Classic Aqua on vesiohenteinen, öljypohjainen kuullote ulkokäyttöön. Kuullote suojaa puupintaa kosteudelta, likaantumiselta ja sävytettynä myös auringon UV-säteilyltä parantaen pinnan kestävyyttä ja pitkäikäisyyttä.

Kuullote suojaa puupintoja ja kestää hyvin vaihtelevissa sääoloissa. Kalvoa muodostamaton Cello Classic Aqua sopii erityisesti hirsipinnoille. Muita käyttökohteita ovat esimerkiksi ulkoseinät, ovet, ikkunanpuitteet, laiturit, kuistit, aidat ja pylväät, jotka ovat joko uusia tai käsitelty aikaisemmin kalvoa muodostamattomilla kuullotteilla. Kuullotetta voi käyttää värittömänä, mutta paras suoja sään vaikutuksia vastaan saavutetaan sävyttämällä. 

Cello Terrace -terassi- ja kalusteöljy

Cello Terrace on vesiohenteinen öljy terassien ja kalusteiden käsittelyyn. Öljy estää kosteuden imeytymistä sekä puun halkeilemista. Saatavilla harmaana, ruskeana ja värittömänä.

Cristal Aqua -kalustemaali ja Cristal Aqua Primer -tartuntapohjamaali.
Cristal Aqua -kalustemaali ja Cristal Aqua Primer -tartuntapohjamaali.

Cello Cristal Aqua -kalustemaali

Cello Cristal Aqua on puolikiiltävä, kestävä vesiohenteinen kalustemaali sisä- ja ulkokäyttöön. Se on mainio yleismaali irto- ja kiinteiden kalusteiden maalaukseen – ja samalla ympäristöystävällinen valinta.

Monikäyttöisellä ja kestävällä, helposti levittyvällä Cello Cristal Aqua -kalustemaalilla voit ulkotiloissa maalata esimerkiksi ikkunanpuitteita, ovia ja ulkokalusteita. Cello Cristal Aqua -kalustemaali kestää hyvin kulutusta ja säävaihteluita eikä valu maalattaessa, mikä tekee maalaamisesta vaivatonta. 

Cello Cristal Aqua Primer -tartuntapohjamaali

Cello Cristal Aqua Primer on nopeasti kuivuva, vesiohenteinen tartuntapohjamaali, joka muodostaa tarttuvan ja pitävän pohjan pintamaalille. Maali soveltuu sisä- ja ulkotilojen puupinnoille sekä sisätilojen metallipinnoille.

Täyshimmeä Cello Cristal Aqua -pohjamaali sopii tartuntapohjamaaliksi puu- ja rakennuslevypinnoille sekä metallipinnoille. Maalauskohteita ovat ulkona esimerkiksi puiset ikkunanpuitteet ja ulkokalusteet. Maali sopii pohjamaaliksi myös pinnoille, joilta vaaditaan erityistä sileyttä ja kestävyyttä. 

Villa-öljymaali ja Gård-punamultamaali.
Villa-öljymaali ja Gård-punamultamaali.

Cello Villa -öljymaali

Cello Villa -öljymaali on perinteinen liuotinohenteinen talomaali, joka sopii puupintojen ulkomaalaukseen. Käyttökohteita ovat muun muassa rakennusten ulkoseinät, otsa- ja tuulilaudat, nurkka- ja vuorilaudat, puuaidat ja ikkunanpuitteet.

Maalipinta on sateenkestävä 6 tunnin kuluttua ja päällemaalattavissa 1–3 vuorokauden kuluttua maalaamisesta – sääolosuhteista riippuen. Cello Villa -öljymaali kestää hyvin vaihtuvissa sääoloissa, mutta öljymaaleille tyypillisesti sen sävy ja kiilto muuttuvat ajan myötä. Tämä antaa maalatulle pinnalle kaunista ajan patinaa. Cello Villa ei sovellu aikaisemmin vesiohenteisella maalilla maalatuille pinnoille.

Cello Gård -punamultamaali

Cello Gård -punamultamaali on perinteinen, keittämällä valmistettu punamultamaali, joka muodostaa puuta suojaavan, hengittävän ja kauniisti vähitellen ajan myötä kuluvan maalipinnan.

Cello Gård -punamultamaali suojaa puupintaa luonnonmukaisella tavalla. Se sisältää pellavaöljyä ja rautaoksidipigmenttiä. Vanhan ajan täyshimmeä punamultamaali sopii erityisesti asuin- ja talousrakennusten kuten aittojen ulkoseinien maalaamiseen. Sillä voidaan maalata uusia ja aikaisemmin punamultamaalilla maalattuja sahalautapintoja sekä höyläämättömiä hirsipintoja. Punamultamaali ei sovellu höylättyjen tai muilla maalityypeillä maalattujen pintojen käsittelyyn. 

aino

Aiheeseen liittyvät blogit