WTDkoti uuteen uskoon osa 2 - Uudet pinnat Cello-maaleilla

WTDkoti uuteen uskoon osa 2 - Uudet pinnat Cello-maaleilla

Tagit WTDkoti Remontti Maalaus Sisustus

14.3.2016

White Trash Disease -blogin Nata vierailee Cello-blogissa maalis-huhtikuussa. Nata on intohimoinen oman elämänsä remonttireiska ja remontoi tällä hetkellä uutta asuntoaan. Postaussarjan toisessa osassa Nata kertoo, kuinka seinien ja katon maalaus sujui Cello-maaleilla.

Remonttiprojekti etenee! Langoilla on taas White Trash Disease -blogin Nata. Viimeksi kerroin uudesta remonttiprojektistani, tällä kertaa olisi tarkoitus kurkata kulisseihin kuinka homma on edistynyt.

Sain K-rauta-kaupasta paljon erinomaisia vinkkejä maalaukseen. Sitä voisi kuvitella, että ei muuta kuin maalipurkki auki, pensselin dippaus ja seinää kohti. Mikäli haluaa kuitenkin kauniin tasaisen ja kestävän lopputuloksen, on hyvä ottaa huomioon muutama asia.

Itse aloitin pohjatöillä eli maalipesulla. Vanhassa seinässä oli aika hellyyttävä, mutta ei kovin miellyttävä vaaleanpunainen sävy. Seinät pestiin huolellisesti ja annettiin kuivua hyvin. Pistorasiat, nurkat ja muut tarkkaa tulosta vaativat kohdat teipattiin Prof-maalarinteipillä ja rajattiin leveällä Prof-siveltimellä. Tämän jälkeen vasta päästiin omaan henkilökohtaiseen suosikkiini eli telan varteen.

Maalausprojektissani käytin Suomessa valmistettuja Cello-maaleja, jotka uudistuivat vuoden alussa. Vesiohenteinen Decor-akrylaattimaali sekoittui hyvin ja levittyi tasaisesti. Jo yhdellä kerroksella pinta sai kauniin, himmeän lopputuloksen. Täyden peiton sai kahdella kerroksella maalia ja vaaleanpunainen pohja oli enää pelkkä muisto vain. Jäljellä oli raikas ja aina tyylikäs valkoinen pinta.

Pelkkien seinien maalaus ei toki riittänyt kokonaisvaltaisessa remonttiprojektissa. Seuraavaksi oli aika käydä sisäkaton kimppuun. Katon maalauksessa auttaa kätevä jatkovarsi, Michelangelokin olisi tarvinnut sellaisen Sikstuksen kappelia maalatessaan. Katto sai ylleen täysin himmeän, valkoisen pinnan Cello Loft-sisäkattomaalilla. Samalla katosivat menneiden vuosikymmenten tummentumat.

Pidän teitä vielä hetken jännityksessä. Seuraavassa postauksessa näytänkin jo valmista lopputulosta!

Remppailoa! Terveisin, Nata

Lue myös postaussarjan kolmas osa >>

Saatat tarvita näitä:

Aiheeseen liittyvät blogit