Suunnittelu käyntiin
Suunnittelu käyntiin

Onnistuneen lopputuloksen varmistamiseksi keittiötila tulee mitata huolellisesti ja merkitä muistiin kaikki oleelliset mitat.

Millipeliä

Mitattavia paikkoja ovat: 

1. Huonekorkeus
2. Seinien pituudet
3. Ovien, ikkunoiden, pattereiden jms. kiinteiden rakenteiden mitat ja etäisyydet
4. Ikkunoiden etäisyys lattiasta
5. Pistorasioiden ja valokatkaisijoiden paikat
6. Hormin paikka
7. Putkien ja viemärin paikka
8. Nurkkien suoruudet (90 asteen kulma?)

Suunnittelun aakkoset

A. Kalusteiden ja ruokailuryhmän ympärille jätetään riittävästä kulkutilaa.
B. Keittotason ja altaan molemmille puolille tarvitaan laskutilaa.
C. Astianpesukone sijoitetaan altaan viereen/lähelle. Astianpesukonetta ei saa sijoittaa viemäriputken päälle.
D. Työskentelytason riittävyys on tärkeää – uunia ei kannata suunnitella komeroon, jos se vähentää työtason pituutta liikaa.
E. Astioiden, ruokatarvikkeiden ja pienkoneiden säilytyspaikkoja kannattaa miettiä jo suunnitteluvaiheessa. Esimerkiksi painavia lautaspinoja on helppo käsitellä, jos ne säilytetään ulosvedettävässä laatikossa astianpesukoneen vieressä. Ja kattiloiden ja ruoanvalmistusvälineiden on hyvä sijaita lieden vieressä.
F. Kaappien ja kodinkoneiden ovien avautuminen nurkissa ja seinän vieressä tulee huomioida suunnittelussa. Ovien avautuminen varmistetaan sijoittamalla täytelevy seinän tai kulmakaapin viereen.

Tutustu Cello-keittiöt -esitteeseen » 

Aiheeseen liittyvät artikkelit