Siirry sisältöön

Ole hyvä ja valitse kauppa nähdäksesi tuotteen hinnan.

Kaikki kaupat >>
Vertailu on tyhjä
Muistilistasi on tyhjä

Tarvikkeet resepteihin tai apua ja neuvoja löydät omasta K-raudastasi

Etsi lähin K-rauta

Tapetointi

  

Intoa uuteen lukukauteen

Lapset kasvavat niin nopeasti, että lastenhuoneesta on ennen pitkää loihdittava koululaisen huone. Päivität pienen huoneen varsin helposti uudeksi ja innostavaksi tapetoimalla! Nykyaikaiset tapetit ovat kestäviä, helppohoitoisia ja tietysti viihtyisiä perheen nuorimpien huoneissa.

Tapettien valikoima on suuri, perinteisistä paperitapeteista kuitu- ja vinyylitapetteihin. Koululaisen huoneessa vain mielikuvitus on rajana, sillä mahdollisuudet valita tapetteja ovat suuremmat kuin perinteisessä lastenhuoneessa.

Jos tarvitset suunnitteluun ja tapettien valintaan lisävinkkejä, käy kokeilemassa K-raudan suunnittelutyökaluja.

Voit myös kysyä ohjeita ja itse tekemisen sijasta asennusapua K-raudan asiantuntevalta henkilökunnalta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Tulosta ostoslista »

Siloiset seinät

Seinäpinta kannattaa ensin puhdistaa ja tarvittaessa tasoittaa ennen tapetoinnin aloittamista. Jos seinillä on vanhaa tapettia, sen saa poistettua helpoiten tapetinirrotusaineella tai löysällä liisteriseoksella. Jos sinulla on kotona höyrypesuri, myös sitä kannattaa kokeilla. Kostunut tapettikerros irtoaa helposti metallilastalla.

Tasoituksen teet tasoitusaineella  ja metallilastalla. Tasoitusaineen kuivuttua hio tasoituskohdat. Harjaa lopuksi pinta pölystä.

Jos seinä vaatii suurempaa tasoitusta tai siinä on lasikuitutapetti, voit asentaa pohjalle tasoitustapetin.  Katso ohjeet tästä »

Poista ennen tapetointia vielä sähkökatkaisimien ja pistorasioiden kehykset, niin olet valmis tapetoimaan

 

 

Kuinka paljon tapettia tarvitset?

Tapettirullan leveys on yleensä 53 senttimetriä ja pituus vaihtelee 10,05–11,20 metrin välillä. Yhdestä rullasta saa kolme tai neljä vuotaa. Myös mahdollinen kuvion sovitukseen kuluva tapettimäärä vaikuttaa menekkiin.

Jos seinillä on vanhat tapetit, voi vuotien määrän laskea myös seinistä. Muista kuitenkin tarkistaa, että uuden ja vanhan tapetin leveys on sama.Katkaise vuodat oikeasta kohtaa, jos niissä on jatkuva kuvio. Huomaa tasausmerkit tapetin kääntöpuolella.

Tapettilaskuri »

 

 

Rohkeasti tapetoimaan

Vuotien ja palojen katkaisua helpottaa tapettipöytä, joka voi olla myös pahvinen.

Vedä seinään luotilangalla viiva, josta aloitat tapetoinnin. Levitä liimaa tai liisteriä ohjeen mukaan. Kiinnitä vuota ja tasoita se harjalla tai lastalla. Leikkaa ala- ja yläreunat sekä tarvittaessa reikä sähkökatkaisimien paikalle ja pistorasioille.

Kuitutapetin voit nostaa myös suoraan rullalta seinään, johon liima on levitetty. Tasoita kiinni lastalla ja katkaise alareuna. Seuraavan vuodan kuvion kohdistaminen käy seinällä helposti.

Katso video-ohjeet tästä »

Lopuksi on jäljellä enää kuivuminen. Tuuleta riittävästi ja pidä huone lämpimänä, jotta kosteus pääsee haihtumaan. Valmista tuli, koululainen saa astua uuteen huoneeseensa.

 

 

Maisematapetti on näyttävä ja sopii myös koululaisen huoneeseen, mutta sen asennuksessa on muutama kikka, joka kannattaa huomioida.

Katso ohjeet täältä »

Tapettien vaihtamisen jälkeen on usein mukava vaihtaa myös verhot. Myös niitä kannattaa katsoa K-raudan valikoimista!

Katso verhot täältä »

   

Keskustele aiheesta