DIY: Kesämaja koiralle

Tee karvakaverillesi viihtyisä kesämaja helteisten päivien varalle! Markiisi kestää ulkokäyttöä ja kevytrakenteinen kehikko on helppo purkaa talvisäilöön.

Tarvitset nämä:

Cello-pyörölista 22 mm 4 kpl (majan koosta riippuen)
Cello-rima 21x45x3300 mm 2 kpl (majan koosta riippuen)
Cello Classic Aqua -kuullote (kuultavan valkoiseksi sävytetty)
Markiisikangasta
Kulmalevy Prof 40x40x2x20 mm 4 kpl
Ruuvit: 16 kpl 3 cm pituisia ruuveja sekä 4 kpl 4,5 cm pituisia ohuita ruuveja
Narua

Työvälineet:

Hiomapaperia
Ruuvinväännin
Saha
Sivellin
Ompelukone, lankaa, parsinneula, nuppineuloja ja sakset

Näin totetutat majan kehikon:

Majan voi toteuttaa omalle koiralle sopivaksi suurentamalla tai pienentämällä tämän ohjeen mittoja. Toteutettu majakoko on sopiva esimerkiksi Jack Russelin terrierille tai beaglelle.

1. Sahaa rimasta 4 kpl 95 cm pituisia pätkiä pohjaa varten.
2. Sahaa pyörölistasta 4 kpl 150 cm pituisia pätkiä. Sahaa kunkin pätkän toinen pää vinoksi oikeaan kallistuskulmaan riippuen majan tulevasta korkeudesta. Kokeilin korkeutta sahaamalla yhden hukkapätkän kokeeksi ja mallaamalla sitä pohjarimaa vasten.


3. Hio puut ja käsittele ne Cello Classic Aqua -kuullotteella, joka suojaa puut kestämään ulkokäyttöä. Parhaan tuloksen saat jos käsittelet puut kahteen kertaan. Anna kuivua huolella ainakin vuorokausi.


4. Kiinnitä rimat neliön muotoon kulmaraudoilla ja 3 cm:n pituisilla ruuveilla.5. Poraa pyörölistat pohjaneliön kulmiin vinosti, suunnitellun kallistuskulman mukaisesti ohuilla, 4,5 cm ruuveilla.
6. Sido pyörölistat ylhäältä kiinni tiukasti narulla.


Näin toteutat majan verhoilun:

Tämän majan kankaana käytettiin valmista, kolmion mallista purjemarkiisia, jonka kulmat olivat sopivan kokoisia kolmioita kolmeen sivuun. Markiisin kulmissa olevat lenkit toimivat ripustuslenkkeinä majan yläosassa. Verhoilun voi toteuttaa mistä tahansa markiisikankaasta, jolloin yläkiinnitykseen sopivat esimerkiksi narut.

1. Leikkaa kankaasta kolme kolmiota, sivujen mittojen mukaan.  Itse jätin palojen reunoille ja alareunaan varmuudeksi melko runsaasti ylimääräistä koska viime ompeluhommista on hieman aikaa.
2. Neljäs kolmio on oviaukko, joten mitoita se haluamallesi korkeudelle. Jätin yläosasta myös "kärkikolmion" pois jotta maja tuulettuisi paremmin.


3. Mallaa kankaat nurja puoli ylöspäin majan sivuille ja kiinnitä nuppineuloilla tai harsimalla yhteen niin että kankaat ovat sopivan kireällä. Jätä yläosasta noin 20 cm ompelematta yhteen, jotta kankaan saa irrotettua helposti kehikosta esimerkiksi pesua varten. Ompele auki jäävä yläreuna siistiksi, ellet käytä valmiiksi huoliteltua purjemarkiisin palaa.
4. Ompele saumat kiinni. Ompele myös alareunat siistiksi. Huolittele reunat.


5. Ompele kiinnitysnauhat markiisista tai käytä valmista nauhaa. Ompele nauhat kiinni jokaiseen alakulmaan sekä yläosan kolmioiden päihin jos et käytä valmiita renkaita.

6. Kiinnitä kangas kehikkoon ja kutsu karvakuono tutustumaan kesämajaansa!

Kesäasukkaat Morris ja Sulo saapuivat tutustumiskäynnille!

 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0