DIY: Avainnaulakko

Nikkaroi hauska avainnaulakko eteiseen! Kun jokaisen ripustin on maalattu omalla lempivärillä, naulakosta on helppo tarkistaa, että avaimet ovat mukana ja kuka on kotona.

Tarvikkeet avainnaulakkoon:

Näin toteutat:

1. Sahaa rima noin 30 cm pituiseksi. Hio päät.

2. Aseta rima vaakasuoraan ja kiinnitä se työpöytään. Sahaa rimaan pystysuunnassa kolot 5 senttimetrin välein, aloita 5 cm päästä riman päädystä. Näin saat tehtyä tasaisin välein 5 koloa. Sahaa 
kolot hieman alle puoliväliin riman paksuutta.

3. Poraa reiät nuppivetimien läpi. Aloita valmiista ruuvinrei´istä.

4. Hio nuppivetimien pinta karheaksi. Poista valmis maalipinta mahdollisimman hyvin.

5. Valitse jokaisen perheenjäsenen suosikkisävy ja maalaa nuppivetimet erivärisillä Cello Cristal Aqua -kalustemaaleilla. Vetimet on helppo maalata, 
kun kiinnität niihin vetimien mukana tulevat ruuvit. Voit myös maalata nuppivetimiin haluamiasi kuvioita. Anna maalin kuivua hyvin.

6. Pujota naru nuppivetimen läpi. Tee narun yläosaan umpisolmu, jotta naru pysyy vetimessä kiinni. Kiinnitä avain toiseen päähän narua. Ohuemmasta narusta voit tehdä myös hiirenhäntää virkkuukoukulla.

7. Kiinnitä naulakko seinälle kätevillä 3M Command -kiinnityspaloilla. Kiinnitä pakkauksessa olevat tarrat naulakon takapuolelle. Laita uudet tarrat seinään vastakappaleiksi. Paina naulakko seinään voimakkaasti niin, että vastakappaleet osuvat toisiinsa.


Avainnaulakon tarvikkeet ja työvälineet K-Rauta.

Ohje on toteutettu yhdessä Pirkka.fi:n kanssa.
Kuvat: Juha Valkeajoki
Ohje ja toteutus: Aino Piipari

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0