DIY: Joulukoristeet

Tähtitehtaalta päivää! Virittäydy joulunviettoon askartelemalla tapeteista kauniita tähtiä joulukuuseen tai ikkunaa kaunistamaan. Katso myös muut helpot ja edulliset itsetehdyt joulun koristeideat! Tarvikkeet löydät K-Raudasta.

DIY: Paperitähdet

Nämä taiteltavat tähdet eivät vaadi vuosien origamikokemusta! Tarvitset tapettia, liimaa ja niininarua. Nämä tähdet tehtiin K-raudan tapeteista. Paperimainen tapetti toimi taittelussa parhaiten mutta myös pehmeämpipintaisista tapeteista tuli kauniita tähtiä.

1. Leikkaa tapetista haluamasi kokoisia neliöitä. Yhteen tähteen tarvitset kaksi samankokoista- ja näköistä neliötä.

2. Taita neliö vaakasuunnassa puoliksi. Toista toiseen suuntaan.

3. Taita neliö kolmioksi kulmasta kulmaan. Toista toiseen suuntaan.

4. Leikkaa suorien sivujen keskiviivaa pitkin, noin neliön reunan ja keskustan puoliväliin saakka. Toista kaikille suorille sivuille.

5. Taittele kulmat kolmioiksi.  

6. Liimaa vierekkäiset kolmiosiivekkeet toisiinsa kuvanmukaisesti.

7. Nyt tähden toinen puolisko on valmis. Tee vielä toinen samanlainen.

8. Kiinnitä tähdenpuolikkaat toisiinsa niin että tasaiset osat ovat vastakkain (siten tähti näyttää hyvältä molempiin suuntiin): tee osioiden keskikärkeen saksilla pieni reikä. Solmi niininarunpätkän toiseen päähän kaksinkertainen solmu, pujota solmimaton pää toisen tähden reiästä läpi ja solmi tiukasti kaksinkertaiselle solmulle niin tiukasti että tähdenpuolikkaat pysyvät hyvin paikoillaan.

9. Tee niininarusta ripustuslenkki: solmi se kaksinkertaisella solmulla lenkiksi ja pujota tähdenpuolikkaiden väliin. Solmu lukitsee lenkin pysymään paikoillaan.

Samalla innolla syntyvät myös kultaiset kävyt, viirinauha ja lumihiutaleet.

DIY: Kultaiset kävyt

Käpyjen löytäminen vaatii luultavasti retken metsään tai ulkoilualueelle, mutta muuten nämä valmistuvat helposti! Maalaa kävyt kultaisella spraymaalilla ulkotiloissa. Anna kuivua hyvin ja kiinnitä sitten käpyihin ripustuslenkki.

DIY: Viirinauha

Leikkaa pieniä kolmioita kauniista, paksusta paperista tai tapetista. Leikkaa kolmion vaakasuoran pään sivuista pois pienet kolmiot. Taita vaakasuoraa sivua leikattujen kolmioiden verran. Tee runsaasti lisää kolmioita ja kiinnitä ne esimerkiksi rihmalankaan liimaamalla taitos langan ympärille. Ripusta kuuseen tai vaikkapa ikkunaan.

DIY: Lumihiutaleet

Leikkaa tavallisesta paperista pyöreitä lumihiutaleita. Liimaa kukin hiutale paksulle kartongille. Tee pyörylään pieni reikä ja kiinnitä ripustuslenkki.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 5 Ei 0