DIY: Kynttilänalunen

Valaise pimeitä iltoja kynttilöillä ja tee itse suloiset kynttilänaluset vierasbloggarin ohjeilla.

Illat pimenevät ja kynttilöitä tulee poltettua melko ahkerasti tällä hetkellä. Tuikuille aina kaipaan jotakin pientä alustaa, jolloin niitä voi ripotella sinne tänne (tai koota mielenkiintoiseksi ryppääksi yhteen paikkaan). Käytän melko usein yksittäisiä kaakeleita, ja ne ovatkin ajaneet asiansa mainiosti.

Nyt kuitenkin tuli tarve testata muutamia harmaita sävyjä ja samalla keksinkin sitten maalata pienten saviruukkujen aluslautasia tuikkujen alustoiksi. Tämä idean tarvikkeet on saatu puuhelmiä ja liimaa lukuunottamatta Skanssin K-Raudasta, joka onkin itseasiassa meidän lähirautakauppamme. Ohjeet on koottu kuviksi, joiden avulla vaiheet on helppo havainnollistaa.

Tarvitset:

  • saviruukkujen aluslautasia (sisäpuolen halkaisija 5cm)
  • maalia (mikä tahansa maali käy tarkoitukseen, itse valitsin Tikkurilan Harmony -maalin, joka on täysin himmeä)
  • maalipensselin
  • puuhelmiä
  • kuumaliimapistoolin


Ensin maalasin alustat kahteen kertaan valitsemallani sävyllä. Kuivumisen jälkeen alkoi puuhelmien liimaus, joka oli ehdottomasti eniten sorminäppäryyttä vaativa vaihe. Ohjeena voi pitää lumilyhdyn rakentamista, sillä samalla tavalla nämä helmet pohjaan pinottiin ja liimattiin. Jälkikäteen mietin olisiko pikaliima ollut tarkoitukseen parempaa, sillä näin olisi välttynyt kuumaliimasta väkisin tulevilta ”ylipursotuksilta”. Toisaalta pikaliima ei anna lainkaan anteeksi aikaa, joka kuluu pienten helmien asettamiseen paikoilleen. Yhteensä arvioisin aikaa kuluneen tähän (ilman maalin kuivumisaikaa) n. 50 minuuttia.

Vielä on pari muuta harmaan sävyä kokeilematta. Niillä aion varmasti maalailla lisää näitä alusia, jolloin sohvapöydälle saa halutessaan runsaan tuikkukokoelman. Savilautasten etuna on muuten palamattomuuden lisäksi se, että ne pinoutuvat kauniisti päällekkäin ja vievät näin kaapista vain vähän tilaa silloin kun ne eivät ole käytössä.

Nyt vain tunnelmallisia kynttiläiltoja viettämään!

Kirjoittajana K-raudan vierasbloggaaja; Projekti Verkaranta -blogin Jutta.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 4 Ei 0