DIY: Lastenhuoneen seinän maalaus

Perheen yhteinen pieni makuuhuone kokee muodonmuutoksen pienen tytön omaksi huoneeksi. Projekti aloitettiin maalaamalla seinälle suloiset eläinsiluetit.

Valkoisesta harmaaksi maalattu seinä sai piristykseksi eläinaiheisia siluettikuvia eläinrakkaan 1,5-vuotiaan iloksi. Koska alle jäävä seinä oli valkoinen ja siisti, päätettiin siluettikuvat toteuttaa maalaamalla kontaktimuovista leikattujen siluettimuotojen päältä jolloin kuvat jäivät valkoisiksi. Kontaktimuovin avulla voi maalata myös niin että haluttu kuva leikataan "aukoksi" muoviin, kiinnitetään seinään ja maalataan halutulla värillä valmiiseen seinäpintaan.

Kuvien alle asetettiin pinnasänky. Maalaria hiukan jännitti, kyseessä kun oli ensimmäinen maalausurakka!

Maaliksi valikoitui täyshimmeä, liuotteeton ja myrkytön Cello Feel -sisustusmaali ja sävyksi vaalea harmaa. Uudistuneesta Cello-maaliperheestä löytyy sisämaali joka tarkoitukseen ja tilaan. Minua miellytti kattavan sävyvalikoiman lisäksi myös maalien turvallisuus ja nopea kuivumisaika.

Herttaiset eläinsiluetit tehtiin ilahduttamaan 1,5-vuotiasta tyttöä ja rauhoittamaan unille käymistä.

Tarvikkeet:

Hyvät tarvikkeet tekevät maalaamisesta mukavaa.
Siluettikuvat leikattiin ensin paperista ja teipattiin seinälle, jotta kuvat saatiin juuri haluttuihin paikkoihin. Sitten kuvat leikattiin kontaktimuovista. Muista piirtää kuvat kontaktimuoville peilikuvina.
Liimaa kontaktimuovista leikatut siluettikuvat seinälle huolellisesti. Seinä maalattiin niiden päältä.

Toteutus:

 1. Puhdista seinä ja anna kuivua kunnolla.
 2. Siluetteja halutessasi piirrä kuvat kontaktimuovin nurjalle puolelle peilikuvina. Leikkaa irti ja liimaa seinälle tasaisesti. Varmista että muovi tarttuu seinään kunnolla etenkin reunoilta.
 3. Suojaa maalarinteipillä reuna-alueiden ulkopuoliset alueet. Muista suojata myös pistorasiat.
 4. Kiinnitä suojamuovi lattiaan maalarinteipillä.
 5. Tasoita mahdolliset epätasaisuudet ja ruuvinreiät huolella. Nyt maalattu seinä oli priimakunnossa.
 6. Sekoita maali huolellisesti ja kaada sitä reippaasti tela-astiaan.
 7. Rajaa ensin maalattavan alueen rajat rajaimella tai leveällä pensselillä.
 8. Maalaa seinä telalla reunasta aloittaen. Maalaa kaistale kerrallaan, ensin ristikkäisin lyhyin vedoin ja tasoita sitten alhaalta ylös asti suuntautuvin pitkin vedoin.
 9. Anna kuivua. Cello Feel on uudelleenmaalattavissa jo 2 tunnin kuluttua.
 10. Maalaa toinen kerros samalla tavalla ja anna kuivua.
 11. Poista kontaktimuovit varoen.
Ensin seinä rajattiin käyttäen apuna rajaustyökalua sekä leveää sivellintä. Sitten koko seinä maalattiin telalla.

Ensikertalaisen kokemuksia:

 • Maalijälki näytti kuivumisvaiheessa epätasaiselta varmaankin johtuen maalarin kokemattomuudesta, mutta jo ensimmäinen kerros tasoittui taianomaisesti kahden tunnin aikana. Toinen kerros vaikutti heti tasaisemmalta.
 • Reunojen ulkopuolisia alueita kannattaa suojata mieluummin liikaa kuin liian vähän, koska telalla sotkee helposti kattoa tai viereistä seinää. Pieni sotku lähti onneksi pyyhkimällä pois kun maali ei ollut vielä ehtinyt kuivua.
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0