DIY: Lehtiteline

Lehdet ja muut pientavarat piiloon! Katso alta Projekti Verkaranta -bloggarin ohjeet diy-säilytyslokerikolle.

Nyt valmistamme tee-se-itse-hengessä säilytyslokerikon lehdille tai muille pientavaroille. Tämän lokerikon suunnittelin laitettavaksi uuden kotimme eteiskuistille. Sinne voi sujauttaa postia, muistettavia työpapereita ja alimmaiseen vaikka koirien remmit piiloon.

1. Tarvitset:

  • tukevaa kangasta
  • ompelukoneen
  • köyttä
  • harjanvarren
  • sahan
  • hiomapaperia
  • porakoneen

2. Leikkaa n.150x40cm pala kankaasta. Huolittele jokainen sivu ja taita tämän jälkeen kangas pituussuunnassa kahtia. Ompele haluamistasi kohdista kankaat yhteen oikealta puolelta. Muista jättää tasku myös puutangolle.

Vinkki! Voit jättää pienet pussit etupuolelle, jolloin taskujen sisään mahtuu enemmän tavaraa. Kuvat havainnollistaa tämän paremmin.

3. Mittaa ja sahaa harjanvarsi halutun mittaiseksi. Hio kevyesti päät sahauksen jälkeen.

4. Poraa 8mm puuterällä reiät kumpaankin päähän ja pujota harjanvarsi ylimmän taskun sisään.

5. Vie köysi reikien läpi ja tee solmu alapuolelle. Vinkki! Voit myös jättää hieman extrapituutta köydelle, jolloin korkeus on jatkossa säädettävä paikan ja tilanteen mukaan.

6. Lehtiteline on valmis ripustettavaksi!

Kustannukset tälle tee-se-itse-projektille olivat hyvinkin maltilliset. Löysin harjanvarsia (kyllä, oli pakko ostaa useampia) K-raudasta eurolla kappale! Näistä voi tehdä vaikka mitä näppärää! Mies ihmetteli hetken, kun marssin kotiin viiden harjanvarren kanssa, että unohtuiko jotain. Yhtään harjaosaa en nimittäin hankkinut. Hän kuitenkin ymmärsi yskän, kun selitin kaikki villeimmätkin ideat, mihin kaikkeen harjanvarsia voi käyttää.

Köyttä hankin suuremman nipun, mutta tätä voi tosin hankkia metritavaranakin, jolloin kustannus jää vieläkin edullisemmaksi. Ajattelin kuitenkin, että tälle löytyy varmasti käyttöä jatkossakin. Kangas oli varmasti suurin menoerä, mutta onneksi sitäkin jäi vielä reippaasti yli tuleviin projekteihin.

Kirjoittajana K-raudan vierasbloggaaja; Projekti Verkaranta -blogin Jutta.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0