DIY: Muistitaulu

Ideat seinälle! Katso alta Projekti Verkaranta -bloggarin helpot ohjeet diy-muistitaululle.

Tänään tehdään yhdessä helppo muistitaulu! Jollakin tapaa kaipaan ainakin itse sellaista ihan konkreettista muistilappupaikkaa kaiken tämän tekniikan ympäröimänä. En osaa muistaa asioita yhtä hyvin tietokoneen tai puhelimen notes-lappusista, ja ne on myös aivan liian helppo unohtaa sinne virtuaalisille työpöydille.

Koska teen paljon projekteja tällä hetkellä opiskeluihin ja blogiin liittyen, on myös muistettavia pieniä asioita paljon (aina päivämääristä uusiin ideoihin). Muistitaulu ideana ei ole uusi, mutta kokeilin silti valmistaa sellaisen, joka olisi itseni näköinen. 

 Tarvitset

  • Puulistan
  • Huopaa
  • Vaahtomuovia
  • Vaneria tai muuta vastaavaa levyä taustalle
  • Liimaa (SuperFix + kontaktiliima)
  • Niittipyssyn
  • Vasaran
  • Nauloja
  • Sahan​

Näin teet sen

1. Leikkaa vaahtomuovista 40x45 pala

2. Leikkaa huovasta päällikangas kokoa 60x65cm (metritavarana myytävä käy mainiosti)

3. Sahaa vanerista tai muusta levystä tausta vaahtomuoville (itse käytin toisesta jutusta ylijääneitä vanerinpaloja, joissa oli reikiä. Reiät eivät siis ole tarpeen muutoin.)

4. Levitä SuperFix liimaa vaneriin ja paina vaahtomuovi kiinni alustaan. Anna kuivua n.20minuuttia tai kunnes vaneri on kiinnittynyt vaahtomuoviin kunnolla. 

5. Kiinnitä huopa takaosaan kiinni niittipyssyn avulla (muista vetää tarpeeksi kireälle). 

6. Sahaa listanpätkästä sopivat reunat

7. Levitä kontaktiliimaa sekä listanpalaan, että huovalla päällystettyjen reunojen päälle - paina ja anna kuivua.

8. Varmistaaksesi pysyvyyden naulaa listanpätkät vielä parilla pienellä naulalla kulmista toisiinsa kiinni.

9. Jos haluat ripustaa taulun roikkumaan, nido taustalle vielä kiinnitysnaru tai poraa reiät kiinnitystä varten.

10. Valmis!


Nyt pienet pöydällä lojuvat muistilaput saa näppärästi kiinni nuppineulalla tai nastalla muistitauluun, joka on tarkoitus tulla uuden kodin työpisteen läheisyyteen. Samalla saan tästä myös nuppineuloille näppärän kiinnityspaikan. Niitä kun tuppaa ompelupuuhien jälkeen aina löytyvän sieltä sun täältä.

Työpisteen sisustamiseen on kuitenkin vielä pitkä matka, joten kuvasin tämän nykyisessä keittiössämme. Sopiihan se toki sinnekin reseptikorttien ripustukseen, vaikkei huopa ole keittiössä tosin kovinkaan käytännöllinen. Joten hellan viereen sitä en asettelisi :)

Tästä ideasta saisi muuten sovellettua myös hauskan lahjan jälleen jouluksi käsitöiden ystäville. 15x15cm pieni "nuppineulalaatikko" tällä tyylillä olisikin hauska!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 1