Uutta! FXA klapikoneet

Klapien käyttö kotitalouksissa ja mökeillä kasvaa sähkön hinnan noustessa. Takat ja leivinuunit sekä saunan kiukaat tuottavat lämpöä ja alentavat usein myös lämmityskustannuksia, verrattuna sähkö tai öljylämmitykseen. Polttopuiden eli klapien tekoon on monia vaihtoehtoisia välineitä: moottorisaha käy puiden katkomiseen, pienemmät puut halkeavat kirveellä, mutta isommissa pölleissä klapikone on jo verraton apuväline.

Klapikoneiden käyttövoima tulee joko sähkömoottorista tai polttomoottorista, mallista riippuen. Klapikoneissa itse halkaisu puolestaan tapahtuu hydraulisylinterin ja veitsiterän avulla. Halkaisu tapahtuu veitsiterää vasten kahteen osaan, isommassa 7 tn mallissa voidaan käyttää halkaisuristikkoa, jolla saadaan halkaisu suoraan neljään osaan. Hydraulisylinterin voima ja nopeus ovat kääntäen verrannollisia. Jos haluat paljon voimaa, niin menetät yleensä jotain nopeudessa.

Klapikone on työkalu ei lelu. Koneen turvallisuusohjeita kannattaa noudattaa tarkkaan ja työympäristön tulee olla turvallinen. FXA jalustan käyttö parantaa työergonomiaa.