K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Kahdentoista grillin mies

Troebergin perheen kotona niin suolaiset kuin makeat herkut valmistuvat grillaamalla. Uunia he eivät ole käyttäneet enää vuosiin.

Reilu vuosikymmen sitten Tero Troberg hankki ensimmäisen pallogrillinsä. Siitä innostus grilleihin lähti.

Nyt Teron ja hänen vaimonsa Agnetan kodin terassilla Varsinais-Suomen Tarvasjoella seisoo jo kymmenen grilliä. Teron isän mökillä niitä on vielä kaksi lisää.

12-grillin-mies-k-rauta-ak1

Rivissä odottavat Weber-grillit ovat erikokoisia ja värikkäitä. On kaasua, hiiltä ja lisävarusteita. Grillit ovat säännöllisessä käytössä ympäri vuoden, eikä edes 30 asteen pakkanen pidättele Trobergiä. Hän tunnustaa olevansa hurahtanut grillaamiseen.

”Grillien keräily on mukavaa puuhaa, ja niiden kanssa touhuilu on rentouttavaa niin vapaa-ajalla kuin töissäkin. Onneksi vaimoni on yhtä innoissaan harrastuksestamme”, K-Rauta Kuninkojassa Raisiossa työskentelevä Troberg naurahtaa.

Pariskunta valmistaa lähes kaikki ruoat grillaamalla. Suklaakakkua, pitsaa, bataatti-ranskalaisia, pihvejä, kasvislaatikoita, saaristolaisleipää, kaikki jouluruoat piparkakkuineen. Karjalanpaistia haudutetaan tuntikausia.

12-grillin-mies-k-rauta-ak2

”Emme ole käyttäneet tavallista uunia kolmeen vuoteen, sillä grillissä saa niin paljon paremman lopputuloksen. Esimerkiksi lihasta tulee takuulla mureampaa grillissä kuin tavallisella pannulla.”

Tero Trobergin suosikki on Weberin kuusipolttimoinen kaasugrilli Summit. Kaasugrilleistä pienin malli on Weberin yksipolttimoinen Q1200, joita on kertynyt yhteensä kolme kappaletta. Yksi niistä on aina valmiina auton takakontissa, jos lähdetään reissun päälle.

Weberin pallogrillejä Tero Trobergillä on neljässä eri koossa. Lisävarusteena on erillinen pitsauuni, Weberin mallistosta sekin. ”Olen henkeen ja vereen Weber-mies.”

Teron vinkki: puhdista ja huolla grillejä

Tero Troberg huoltaa grillejään monta kertaa vuodessa, ja harjaa ritilät puhtaiksi heti grillauksen jälkeen.

”Perusteellinen huolto pidentää grillin käyttöikää merkittävästi. Myös rasva-astiat pitää vaihtaa säännöllisesti.”

12-grillin-mies-k-rauta-ak3

Teron mielestä grillauksessa parasta on ”koko kuvio” ruokien valmistelusta grillin esilämmittämiseen. Illanvietoissa ystävien kanssa saattaa olla tulilla useampikin grilli.

”Ennen kaikkea nautin yhdessä olosta grillin äärellä etenkin kesäaikaan. Siinä on jotain erityistä. Lisähankintoja ei ole suunnitteilla ainakaan toistaiseksi”, Troberg nauraa.

Näin huollat ja puhdistat grillin

Katso grillien ja savustimien valikoimaa ja osta grillaustarvikkeita.

Lisää asiaa grillauksesta ja grillausvinkkejä löydät täältä.