Lihan grillaus - paras pihvi kotigrillissä

Lihan grillaus - paras pihvi kotigrillissä

Mehevän lihan salaisuus on oikea paistoaika ja hyvä marinadi. Tarkista tästä sopivat grillausajat lihalle ja nappaa talteen herkullinen marinadi-ohje.

Lihan grillausaikoja

• Entrecôte, pihviliha 1,5 cm:n paksuinen pihvi 2-3 min/puoli
• Lehtipihvi 1/2 cm:n paksuinen pihvi 2 min
• Lampaankyljykset 1,5 cm:n paksuinen kyljys 2-3 min/puoli
• Karee, porsaankyljys 1,5 cm paksuina viipaleina 3-4 min/puoli
• Broileri, paloina, luuton 10-12 min
• Broileri, paloina, luineen 15-20 min
• Broilerinpuolikkaat 30-40 min
• Kalkkuna 1 cm:n paksuinen pihvi 1 min/puoli


Lähde: www.ruoka.fi

 

Kesään kuuluu grilli ja grilliruoka. K-rauta grillaa kanssasi.

 Pirkka Coca-Cola marinadi lihalle (n. 600 g)

  • 1/2 (50 g) sipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl Pirkka tomaattipyreetä
  • 1-2 rkl öljyä
  • 1 dl Coca-Colaa
  • 2 rkl punaviinietikkaa
  • 1 rkl fariinisokeria tai hunajaa
  • 1/2 rkl Pirkka tulista sinappia
  • 1/2 tl Pirkka Sambal Oelek -chilitahnaa
  • 1/2 tl suolaa ja mustapippuria

1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuullota sipulia, valkosipulia ja tomaattipyreetä öljyssä.
2. Lisää pannulle loput marinadin ainekset ja kiehauta. Soseuta halutessasi sauvasekoittimella. Marinoi lihaa mielellään yön yli.

Sopii erityisesti broilerin ja porsaanlihalle.

Lähde: www.pirkka.fi

Palaa grillauksen etusivulle >>

Lue myös nämä: