DIY: siniset jäälyhdyt

Miten näin kaunis voikin olla näin helppoa? Luo tunnelmavaloa pihalle sinisillä jäälyhdyillä!

Nämä siniset ja kirkkaat jääpallukat valmistettiin ilmapalloista ja sisällä loistaa ulkovalosarja. Lyhdyistä voi tehdä haluamansa kokoiset – pienet pallukat saa aseteltua kauemmas toisistaan, valosarjan valot kun ovat yleensä lähellä toisiaan.

Näin teet värjättyjä jääpalloja:

Tarvikkeet: ilmapalloja ja nestemäistä elintarvikeväriä.

Muutama tippa elintarvikeväriä riittää. Pakkasta odotellessa lyhtyjä voi tehtailla myös pakastimessa!
  1. Tiputtele elintarvikeväriä ilmapallon suuaukon sisälle. Jos teet pieniä pallukoita, laita vain muutama tippa. Isompaan voi laittaa esimerkiksi 10 tippaa. Mitä enemmän väriä laitetaan, sen syvemmän värisiä lyhdyistä tulee.
  2. Kiinnitä pallo vesihanaan ja täytä se vedellä. Tee solmu ja ravistele palloa huolellisesti jotta väri sekoittuu veteen kunnolla.
  3. Aseta jokainen pallo pyöreään pakkasenkestävään astiaan jos haluat että lyhdyistä tulee täysin pyöreitä. Tai jos lunta on tarpeeksi, kaiva jokaiselle pallukalle pyöreä kuoppa.
  4. Anna jäätyä kokonaan.
  5. Kuori ilmapallot jääpallojen ympäriltä pois.
  6. Asettele pallukat haluamaasi asetelmaan ja laita pallojen alle ulkovalosarja. Lumeen voi kaivaa ihan pienet kuopat kullekin valosarjan valolle. Yhden lyhdyn alle voi asettaa haluamansa määrän valoja.
Jos lunta ei ole, kannattaa jäälyhtyjen pohjiin tehdä pienet aukot, jotta valosarja mahtuu pallon alle.

Jos lunta ei ole:

Lumen puuttuessa pallukoihin on tehtävä reiät joihin valosarjan valot mahtuvat sisään.
Reikä tehtiin valmiiden jääpallojen pohjaan valuttamalla pohjan keskelle kiehuvan kuumaa vettä erittäin hitaasti ja varovasti etteivät lyhdyt menisi rikki.

Toinen vaihtoehto on käydä jäätymisen aikana mahdollisimman usein tökkimässä pallon pohjaan reikä. Älä anna pallojen jäätyä kokonaan vaan valuta lopuksi jäätymätön vesi pois. Näin lyhdyistä tulee onttoja ja valo mahtuu sisään. Silloin lyhdyn sisälle voi laittaa myös tuikkukynttilät.

Hauskoja jäätaidehetkiä ja tunnelmallisia iltoja!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 70 Ei 3