5. Hyväksyntä ja arviointi: Keittiöremontin viimeinen vaihe

5. Hyväksyntä ja arviointi: Keittiöremontin viimeinen vaihe

Keittiöremontin viimeisessä vaiheessa on aika arvioida ja hyväksyä lopputulos. Pieni katsaus taaksepäin tuo oivallisia oppeja urakasta ja pian pääsetkin jo nauttimaan upouudesta keittiöstä, joka on toteutettu juuri tarpeidesi mukaisesti!

Mikäli teetit remontin ammattilaisilla, on hyvä sopia heidän kanssaan yhteinen katselmus, jossa tarkistetaan, onko kaikki yhdessä sovittu huolellisesti tehty loppuun saakka. Molemminpuolinen rakentava palaute on hyvä käydä läpi, jotta seuraavat remontit ovat niin teettäjille kuin tekijöillekin helpompia. Positiiviseen sävyyn annettu kritiikki ei loukkaa ketään, vaan siihen pitää suhtautua kunnioittavasti. Mikäli huomautettavaa remontin jäljestä löytyy, pitää ammattilaisen tehdä korjaustyöt sovitusti.

Valmis keittiö näyttää hyvältä ja toimii oikein

Tarkastuksessa on hyvä käydä läpi myös kaikkien kaappielementtien toimivuus ja moitteeton ulkonäkö. Avautuvathan kaapit oikein? Eihän laatikoiden mekanismeissa ole vikaa? Ovathan kaapistojen pinnat säilyneet ehjinä läpi kuljetusten ja asennuksen? Onhan elementit asennettu oikein suunnitelman mukaan?

Sama pätee kodinkoneisiin. Ovathan jääkaappi ja pakastin toimintakunnossa? Ottaahan tiskikone oikein vettä ja toimii moitteetta? Mahtuvathan koneiden ovet ja luukut avautumaan oikein?

Kuka antaa lopullisen hyväksynnän remontille?

Omakotitalossa erillistä lupa- tai hyväksytyskierrosta ei tarvita. Taloyhtiöllä on oikeus ja velvollisuus valvoa asunnossa tehtäviä remontteja, mutta valvonnan tarve on ratkaistava tapauskohtaisesti. Pienissä remonteissa yhtiön ei välttämättä tarvitse lähettää valvojaa, jos remontti-ilmoituksesta ilmenee, että osakas hoitaa remontin täydellisesti määräysten mukaan.

Mikäli taloyhtiö vaatii valvontakäynnit, niitä voi tulla keittiöremontissa, jossa uusitaan tiskiallas ja hanat. Valvontakäyntejä on kolme: aloituskatselmus, purkukatselmus ja loppukatselmus.

Niin kuin muissakin remontin vaiheissa, auttaa K-Raudan Keittiösuunnittelija sekä muu henkilökunta mielellään remonttisi loppuunsaattamisessa.