1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiökaappien ja -kalusteiden valinta

1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiökaappien ja -kalusteiden valinta

Remontoija pystyy nykyisin tilaamaan keittiökaapit ja -kalusteet tarkasti mittojen mukaan niin, että ne istuvat täydellisesti remontoitavaan tilaan – esimerkiksi K-Raudan Cello-kaappien leveysmittoja on saatavilla 5-10 senttimetrin välein.

Laaja valikoima erimittaisia keittiökaappeja helpottaa toimivan keittiön suunnittelussa ja antaa mahdollisuuksia persoonallisen tyylin toteuttamiseen.

on valittavana useita mittoja niin keittiökaappien korkeudelle kuin pöytäkaappi-, komero- ja yläkomerokorkeuksillekin: vaihtoehtoja löytyy aina seinäkaapin maksimikorkeudesta (192 senttimetriä) alle 14 senttimetrin pöytäkaappeihin. Keittiön seinäkaapin runkosyvyys puolestaan on 336 millimetriä ja pöytäkaapin sekä komeron runkosyvyys 560 millimetriä. Laatikot saa 30-100 senttimetrin levyisinä.

Yksityiskohdat täydentävät toimivan keittiön

Materiaalit kannattaa valita käyttötiheyden perusteella. Touhukkaan lapsiperheen tasojen on kestettävä säännöllistä siivoamista. Mattapintaiset materiaalit ovat kiiltäviä pintoja armollisempia pienten sormenjälkien näkymisessä – ja aivan erityisesti K-raudan nanolaminaattitasoissa, josta eivät yllätystahrat pilkistele! Muista punnita eri materiaaliehdokkaita eri valaistuksissa.

Vedettävissä, suurissa alakaapeissa tavarat ovat helposti perheen pienten saatavilla. Vetokaapit ovat myös tilatehokkaita. Tasojen ulkonevista kulmista saattaa olla syytä hankkiutua eroon, jos perheessä vilistää pieniä keittiöjuoksun harrastajia.

Pienet yksityiskohdat täydentävät lapsiperheen keittiön: keittiökaappien stopparit hiljentävät pauketta ja induktioliesi kohentaa paloturvallisuutta. Keittiöön voi harkita myös tukevaa porrasjakkaraa, jotta lapsi pääsee osallistumaan keittiöpuuhiin kätevästi.