2. Purku- ja pohjatyöt: Vanhan keittiön kierrättäminen

2. Purku- ja pohjatyöt: Vanhan keittiön kierrättäminen

Keittiöremontin, kuten muidenkin remonttien, yksi tärkeistä vaiheista on jätteiden, tässä tapauksessa keittiön kierrättäminen. Etenkin keittiössä roskalavan syövereihin voi joutua myös ongelmajätettä, jonka hävittämiseen on tarkat säännöt.

Purkutöiden lomassa on hyvä kartoittaa, missä kunnossa vanhat kaapit ja niiden rungot ovat ja olisiko niistä iloa vielä jonkun toisen keittiössä. Keittiön kierrättäminen onkin varteenotettava ratkaisu, ja esimerkiksi Facebookin kierrätysryhmät ovat oivallinen paikka myydä tai lahjoittaa remontissa poisheitettäviä kalusteita. Toisen roska voi olla toisen aarre! Sama pätee myös sähkölaitteisiin. Olisiko ehjästä vanhasta jääkaappipakastimesta iloa esimerkiksi omassa tai naapurin mökkikeittiössä?

Sähkölaitteet eivät kuulu taloyhtiön roskikseen

SER tulee sanoista sähkö- ja elektroniikkalaiteromu. Tähän ryhmään kuuluvat myös keittiön sähkölaitteet, kuten jääkaappi, pakastin ja liesi. Vanhat kodinkoneet voivat sisältää haitallisia freoneita ja sen vuoksi niiden kierrättäminen pitää tehdä oikein. SER-jätettä voi toimittaa maksutta lähimpään keräyspisteeseen, joita on Suomessa yli 400 kappaletta. On ympäristömme kannalta erittäin tärkeää, että sääntöjä noudatetaan eikä näin ollen myöskään taloyhtiölle tule ylimääräisiä kuluja väärin lajitellusta jätteestä.

Keittiön kierrättäminen vie siivun budjetista

Lajittelu kannattaa, sillä jätekuorman hinta määräytyy sen mukaan, sisältääkö se hyödynnettävää- vai sekajätettä. Remonttijätettä vastaanottaa lähiseutusi kierrätysasema, jonka nettisivuilta pääset lukemaan tarkempia ohjeita ja hintatietoja. Muistathan siis varata remonttibudjettiin myös keittiön kierrättämisestä koituvat kulut.

K-Raudasta löydät myös raksasäkkejä, jotka helpottavat purkujätteen keräämistä ja siitä eroon pääsemistä. Säkkeihin voit kasata kaiken muun paitsi SER-, ongelma-, asbesti- ja biojätteen. Raksasäkin hinta sisältää noudon manner-Suomen alueella sekä kierrätyksen.