2. Purku- ja pohjatyöt: Keittiön purku – mitä tehdä itse, mitä jättää ammattilaiselle?

2. Purku- ja pohjatyöt: Keittiön purku – mitä tehdä itse, mitä jättää ammattilaiselle?

Keittiön purku on ajankohtaista keittiönremontin suunnittelutyön jälkeen. Riippuen budjetista ja omista voimavaroista on tässä vaiheessa mahdollista vetää työhanskat käteen ja osallistua itsekin hommiin.

Keittiön purku kannattaa tehdä suunnitelmallisesti. Miettiä, mistä osista keittiö koostuu ja mistä kannattaa aloittaa. Yleinen sääntö on, että yläkaapit kannattaa purkaa ensimmäisenä ja edetä siitä alaspäin. Mikäli lattiaa ja kattoa ei vaihdeta tai kunnosteta, ne tulee suojata huolellisesti. Ammattilaisen tehtäväksi pitää jättää kaikki putki- ja sähkötyöt. Näin vältät mahdolliset ongelmat ja hidasteet matkan varrella.

Mikäli hoidat purkutöitä itse, tarvitset siihen perustyökalut kuten ruuvinvääntimen, iskuporakoneen ja sorkkaraudan. Jos valitset remontin toteutettavan alusta loppuun K-Raudan ammattilaisten toimesta, sinun tarvitsee luovuttaa heille vain avaimesi ja seurata vierestä kuinka unelmiesi keittiö valmistuu.

Remontin laajuus vaikuttaa purkutöiden määrään

Jos keittiöremontti tehdään perusteellisesti ja kaikki pinnat uusitaan, on hyvä varautua siihen, että remonttijätettä ja pölyä tulee paljon. Myös meteliä puuhasta saattaa tulla, jos vanhat välitilan laatat piikataan seinästä irti. Muiden asuinhuoneiden suojaus, erityisesti kulkureiteiltä, on hyvä tehdä huolellisesti, ettei remontista aiheudu haittoja muulle asunnolle. Vanhojen pintojen purkaminen kannattaa tehdä kerralla mahdollisimman hyvin, jolloin jälleenrakennus helpottuu huomattavasti.