1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiön välitila – luonnetta keittiöön

1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiön välitila – luonnetta keittiöön

Keittiön välitila on työtason ja keittiökaappien väliin jäävä seinä. Keittiön välitilan valinnalla luot ilmettä ja väritystä, eivätkä vaihtoehdot lopu kesken!

Keittiön välitilaksi kutsutaan seinää, joka jää keittiössä ala- ja yläkaappien väliin. Välitilan voi pinnoittaa monella eri tavalla – vaihtoehdot ovat viime vuosina lisääntyneet – ja välitilalla onkin helppo loihtia luonnetta ja tunnelmaa moneen makuun.

Vaihtoehtoja välitilan pinnoiksi ovat laminaatin lisäksi esimerkiksi maalit, lasi, kivi, uudenaikaiset laatoitukset – tai vaikka liitutaulu, johon kirjoittaa omat suosikkireseptit! Välitilan ei tavallisesti ole suuri, mutta mielikuvituksellisia ratkaisuja on sitäkin enemmän.

Mikäli valitset välitilaan laatan, on se mahdollista latoa monella eri tapaa – voit tehdä perinteisen tiililadonnan tai irrotella kalanruotoladonnalla. Jos taas välitilasi on lasia, voi sen alle tehdä kuvakollaasin perhealbumin parhaista otoksista.

Keittiön välitilan hoito käy helposti

Ota keittiön välitilaa huomioidessasi huomioon hoidettavuus: välitilan tulee käyttöasteen mukaisesti olla sellaista, joka kestää kolhut, lämmöt ja roiskeet. Vesieristystä ei keittiön välitilaan ole määräysten mukaan pakko laittaa. Huolellisilla silikonisaumoilla ja tiivistyksillä keittiö pysyy kuivana ja helppohoitoisena: useimmat pinnat on helppo puhdistaa pelkällä saippuavedellä.

Suunnittele keittiön välitilan mitat käyttäjien pituuksien mukaan erityisesti, jos lastenkin on yletyttävä apujakkaran avulla kaapistoihin. Välitilan korkeus on yleisesti noin viitisenkymmentä senttimetriä.

Kun mitat on määritetty, on esteettisten ratkaisujen aika. Viimeistelyn jälkeen on aika nauttia keittiösi uudesta ilmeestä!