1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiösaarreke kruunaa keittiön

Keittiösaareke on moderni ja käytännöllinen lisä keittiöön. Siinä yhdistyvät avara ruokailupöytä ja kätevä säilytystila.

Koska keittiösaarekkeen ympärillä tulee voida luontevasti häärätä, muihin keittiötasoihin ja -kalusteisiin tulisi olla matkaa vähintään 120 cm. Muita oleellisia rajoitteita saarekkeelle ei ole – päinvastoin, saarekkeen kokoon ja ominaisuuksiin löytyy runsaasti variaatioita.

Keittiösaareke koostuu erillisestä tasosta, johon halujesi mukaan voi asentaa säilytystiloja tai toimintoja, kuten lieden tai vesipisteen. Saarekkeesta voi tehdä avaran ruokailutilan, jonka ympärille voi valita vaikka tilatehokkaat baarijakkarat.

Jos saarekkeeseen halutaan keittotaso, vieressä on käytännön syistä hyvä olla myös vesipiste tai kaatoallas. Myös liesituuletin saarekkeen yllä on tällöin suositeltava.

Irtokalusteet voi varustaa jaloilla tai pyörillä. Tällöin saareketta pystyy siirtelemään tarpeen mukaan. Saarekkeeseen voi sisällyttää myös eri korkeuksia – osa esimerkiksi suosii töiden tekemistä seisten, toiset istuen. Alhaalta avonainen keittiösaareke on helppohoitoinen ja siisti, sen alle pääsee myös imurin kanssa helposti.