1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiösuunnitelma – näin aloitat rempan suunnittelun

1. Suunnittelu ja valinnat: Keittiösuunnitelma – näin aloitat rempan suunnittelun

Keittiösuunnitelma lähtee omista tarpeistasi. Makuja on joka lähtöön, koskivatpa ne pintamateriaaleja tai kodinkoneiden määrää. Oleellista on, että juuri sinun unelmakeittiösi on täysin mahdollinen – ja hyvin suunniteltuna jo puoliksi tehty!

Millainen keittiö sopii juuri sinun kotiisi?

Talouksia ja remontoijia on moneksi: keittiöitä suunnitellaan niin ammattikokkaukseen, satunnaiseen käyttöön kuin esteettömyyskin edellä. Optimaalinen keittiö on sellainen, jossa ei törmäillä tilanpuutteesta, mutta johon hukkaneliöitä ei pääse syntymään.

Helppo kulku keittiön ja ruokailupaikan välillä on tärkeää. Ruuanlaittotasoissa ei kannata säästellä, jos kokkaus kiinnostaa yhtään enempää. Jos tilaa on lähtökohtaisesti käytössä niukasti, valaistuksella ja peileillä voi luoda tilan tuntua keittiöön.

Jos ruuanlaitto ei ole intohimoista suurin, yksi mahdollisuus on satsata hulppeimman hifi-keittiön sijaan viihtyisiin kalusteisiin. Esimerkiksi trendikäs baaritaso on monien pariskuntien suosikki. Keittiöratkaisut ovat varsin tarkasti räätälöitävissä, ja ideoita kannattaakin rohkeasti heitellä ilmaan!

Muistathan myös lapset ja lemmikit

Oman haasteensa keittiöremontin suunnitteluuvatn tuo lapset ja lemmikit. Keittiön tulee olla turvallinen, käytännöllinen ja kestettävä kovaakin pauketta. Kodinkoneiden säätöjen on oltava tarpeeksi korkealla pienten käsien ulottumattomissa. Monipäisessä perheessä on käytännöllistä olla suuri tiskiallas ja paljon laskutilaa astioille. Myös perheen lemmikkien ruokakupeille on löydyttävä paikat, jossa ne eivät ole tiellä, eivätkä vaurioita lattiamateriaalia.

Merkittäväksi asiaksi nousee myös keittiöremontin hinta. Mitä keittiössä on välttämätöntä olla, kannattaako jostain tinkiä? Yksi konkreettinen vinkki suunnittelua helpottamaan on laskea budjetille ehdoton yläraja.

Remontin toteutusta ei kannata pilkkoa monen osapuolen kesken. Laadukkaan remonttipalvelun tunnistaa siitä, että se on joustava ja räätälöitävissä. K-Rauta tarjoaa eväät tee se itse -henkiselle tekemiselle, mutta asennustyöt voi myös tilata vaikka viimeistä ruuvia myöten valmiiksi.

Konkreettiset askeleet keittiöremontin suunnittelussa ovat:

  1. Tarpeiden ja toiveiden listaaminen
  2. Keittiön mitoitus
  3. Keittiökalusteiden ja -kaappien valitseminen
  4. Materiaalien valinta
  5. Oheistuotteiden, kuten kodinkoneiden, hanan ja valaistuksen valinta

Kun keittiöideat on listattu ja keittiöremontin suunnitelma toteutettu, on aika ryhtyä hommiin! Kuten todettua: hyvin suunniteltu unelmakeittiö on jo puoliksi tehty.