Peilin kiinnitys

Kevyet peilit voidaan kiinnittää helposti peilikiinnikkeillä, koristepitimillä tai liimalla. Älä käytä silikonia – se voi olla hapanta ja syövyttää peilin pinnoitteen.

Kuinka kiinnittäminen tapahtuu?

  1. Selvitä seinämateriaali ennen taulun kiinnitystä seinään koputtelemalla seinämateriaalia. Useimmiten seinä on gyprocia eli kipsilevyseinää. Kun seinään koputtaa ja kuuluu ontto ääni, se todennäköisesti on gyprocia, Seinää voi myös painaa pienellä naulalla. Jos tausta on pehmoista ja naula menee läpi, voi olla liki varma kipsilevyseinästä. Vaihtoehtoina voi olla myös tiili-, lastulevy tai betoniseinä.
  2. Mieti kuinka paljon peili painaa. Valitse kiinnikkeiden määrä sen mukaan.
  3. Mieti peilin paikka seinässä ja merkitse kiinnikkeen paikka peilin taakse lyijykynällä.
  4. Kiinnitä, muista mahdollinen tulppa ruuvikiinnityksessä!
  5. Tarkista peilin suoruus vatupassilla.

Rajausteipillä on kätevä merkata reiän paikka, jos sinun on porattava reikä kaakeliin. Poraa hitaasti iskutoiminto poiskytkettynä. Varmista, että reikä on riittävän syvä, jotta kiinnitystulppa asettuu kokonaan seinän sisälle kaakelin taakse. Se auttaa, ettei kaakeli murru.

 

Työhön tarvitaan:

  • Mittanauha & kynä/rajausteippi
  • Vatupassi
  • Akkuporakone + tulpan kanssa samankokoinen poraterä tai ruuvimeisseli
  • Kiinnikkeet (tulppa + ruuvi)

Kipsilevyseinä kestää maksimissaan 15–20 kilon painoisen peilin tai muun.

Tiili- ja betoniseinässä tarvitaan proppuja ja ruuveja sekä isku- ja akkuporakone, lastulevyn kanssa selviää ruuvimeisselilläkin.

Yleiskiinnike

Käy kaikille materiaaleille.

Kiinnitys kipsilevylle

Raskaissa kiinnityksissä suositellaan hyödynnettäväksi seinän sisällä olevia tukirakenteita kuten runkotolppia tai teräsrankarakenteita.

Kiinnitys betoniin

Tuotteet toimivat myös tiili- tai harkkoseinille. Poraamisen kannattaa aina aloittaa normaaliporauksella, jos ei varmuutta seinän materiaalista. Jos reikää ei saada aikaiseksi, siirrytään iskuporaukseen.

Porattaessa käytetään kiviporanterää ja isku- tai vasaraporausta.