Koristele puutarhajuhlat kukkasin

Koristele puutarhajuhlat kukkasin

Keväällä piha ei ole vielä kauneimmillaan, mutta onneksi näyttävillä kukka-asetelmilla voi tuoda nopeasti luonnon väriloiston puutarhajuhliin.

Toukokuun valmistujaisjuhlien sekä muiden kevään puutarhajuhlien koristeluun sopivat erinomaisesti maljaköynnökset eli Mandevillat sekä jalohortensiat. Kukka-asetelmissa kannattaa käyttää rohkeasti erilaisia väriyhdistelmiä, jolloin kukkien kauniit värit pääsevät kunnolla oikeuksiinsa.

 

Maljaköynnös on ylvään kaunis kesäkukka, joka kukkii näyttävin voimakkaansävyisin maljamaisin kukin. Sen lehdet ovat kauniin kiiltävän tummanvihreät.

 

Jalohortensia on toinen upea ja aina tyylikäs kevätpuutarhajuhlien kaunistaja, joka sopii juhlaan kuin juhlaan. Sen kukat kukkivat suurissa sarjoissa, ja ovat väriltään valkoisia, sinisiä, ruusunpunaisia tai karmiininpunaisia.

Istutusvinkki

Maljaköynnökset ja hortensiat kannattaa istuttaa kauniisiin ruukkuihin, ja siirtää puutarhajuhlissa haluamiinsa paikkoihin. Juhlien jälkeen kasvit voi siirtää kätevästi ruukuissa varsinaisille kasvupaikoille, kuten terassille. Muistathan, että toukokuussa voi olla vielä viileää erityisesti öisin, joten kukat kannattaa siirtää hallaöiksi sisälle tai suojata ulkona pakkaspeitteellä tai moninkertaisella hallaharsolla.

 

Juhlien jälkeen kasvit voi siirtää kätevästi ruukuissa varsinaisille kasvupaikoille, kuten terassille.