Rakenna amppeli

Rakenna amppeli

Kun terassi tai parveke kaipaa kukkaloistoa, ja sormet syyhyävät päästä multaan, rakenna oma kesäkukka-amppelisi.

Amppelin istutus on helppoa, sillä se ei poikkea juurikaan tavallisen, lattialla seisovan ruukun istuttamisesta.

Etene amppelin rakentamisessa näin:

1.  Valitse mieleisesi kukat amppeliin K-raudan runsaasta valikoimasta. Voit yhdistellä eri muotoisia ja värisiä kesäkukkia tai laittaa kukat sävysävyyn sopiviksi. Juuri niin kuin itse haluat.  

2.  Istuta kukat haluamaasi ruukkuun. Istutuksissa kannattaa hyödyntää omat vanhat ruukut, astia, kipot tai tynnyrit. Jos omasta takaa ei löydy sopivaa ruukkua, hyödynnä K-raudan laajaa ruukkuvalikoimaa. Huomioi, että ruukun pohjassa tulee olla reiät, jotta vesi valuu juuriston ulottumattomiin.

 

Istutuksissa kannattaa hyödyntää omat vanhat ruukut, astia, kipot tai tynnyrit.

 

 

3.  Sijoita valmis amppeli tarpeeksi korkeaan paikkaan, jotta se ei osu esimerkiksi aukeavaan oveen.  Paikan valinnassa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että kastelu onnistuu vaivatta myöhemmin. Lopuksi on hyvä vielä varmistaa, että ruukun ripustin kestää kostean mullan ja kasvien painon.

 

Millaisia kesäkukkia amppeliin?

K-raudassa valittavanasi on runsaasti erilaisia amppeleihin sopivia kesäkukkia; mm. isokukkaista surfinia-petuniaa ja pienikukkaista miljoonakello-petuniaa, hempeää nukenkaulusta, jämäkkää rautayrttiä ja hennonherkkää lumihiutaletta. Sekaan voi laittaa myös kauniin hopeansävyisiä lehtikasveja, kuten hopeakäpälää, hopeaputousta  tai vihreälehtistä maahumalaa.