Kasvata itse -helmikuun siemenvinkit
Kasvata itse -helmikuun siemenvinkit

Kuukauden siemenvinkit: Avomaan kurkku Lemon ja Koriste Portulakka

90336 / Kurkku, Avomaan-, Lemon

Kasvatus:

Esikasvatus aloitetaan 3-4 vkoa ennen ulosistutusta yöpakkasten mentyä. Kylvä 1 siemen/ruukku, pidä kylvös kosteana. Sijoita itämään lämpimään+25°C. Taimettumisen jälkeen siirrä valoisaan ja huoneenlämpöön.

Kuvaus:

Pyöreä kurkku, tuottaa avomaalla ja/tai kasvihuoneessa runsaasti hedelmää. Sido kiinni tai anna kasvaa maata pitkin. Korjaa kurkut keltaisina. Suurina niiden maku kärsii ja hedelmien muodostuminen vähenee. Nauti tuoreena tai säilykkeenä. Viihtyy suojaisessa paikassa, hyvin ojitetussa, ravinteikkaassa ja kosteutta pitävässä maassa. Kastele runsaasti.

 

94633 / Portulakka, Koriste-, Happy Trails mix

Kasvatus:

Kylvä harvaan lopulliseen ruukkuun. Täytä 2/3 lannoitetulla mullalla, pintaan 1/3 kylvömultaa. Peitä muovilla, pidä kosteana. Kun siemenet ovat itäneet, siirrä ruukku valoisaan ja viileään. Istuta ulos yöpakkasten mentyä.

Kuvaus:

Kiitollinen suurikukkainen kasvi. Siemenseoksesta saat paljon värikkäitä, kerrottuja kukkia. Roikkuva kasvi, jolla on pienet lehdet. Viihtyy kuivissa, lähes mahdottomissa paikoissa, myös hiekkaisessa maassa. Sopii erinomaisesti kivikkoryhmiin ja muureille. Kukkii pitkään. Kukka sulkeutuu auringon laskiessa.

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}