Kaasugrillit

Kaasugrillit

Kaasugrilleistä on markkinoilla monenlaisia versioita. Grilliä valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota polttimien määrään ja laatuun.

Kaasugrilleissä polttimet ovat ovat useimmiten rosterisia putkipolttimia tai valurautaa. Jälkimmäiset ovat pitkäikäisempiä, tehokkaampia ja varaavat lämpöä paremmin.  Suurelle porukalle grillatessa kannattaa valita grilli, jossa on suuri grillausala. 

Kaasugrillin plussat ja miinukset

+ lämpenee nopeasti

+ lämpötilan säätäminen helppoa

+ savuttaa vähemmän, ja sen käyttö on ympäristöystävällisempää kuin hiiligrilli

- kaasugrilli on yleensä kalliimpi kuin vastaava hiiligrilli tai sähkögrilli 

- raskaampi kuin hiiligrillit ja sähkögrillit

Komposiitti vai perinteinen kaasupullo?

Valitse grilliin sopivankokoinen kaasupullo. Tarjolla on perinteisiä teräspulloja ja kevyempiä komposiittipulloja. Komposiittipullot ovat läpikuultavia, joten kaasun loppuminen ei tule yllätyksenä. Hinnaltaan komposiittipullo on teräspulloa kalliimpi. Vanhasta teräspullosta saattaa saada hyvityksen joissain kauppapaikoissa komposiittipulloa ostaessa.

Kaasupullon säilytys ja kuljetus

Kaasupulloa säilytetään ja käytetään pystyssä venttiili ylöspäin, jolloin nestemäinen kaasu tulee ulos kaasumaisena. Täyden nestekaasupullon sisällöstä 80 prosenttia on nestemäisessä ja 20 prosenttia kaasumaisessa muodossa.

Grillattaessa pullon paikka on grillin sivulla tai takana – ei grillin alla. Grillauksen jälkeen pulloa voi säilyttää grillin alla, mielellään paineensäädin irrotettuna. Kaasupulloa saa kuljettaa auton tavaratilassa, jolloin pullo asetetaan vaaka-asentoon ja tuetaan kunnolla, jotta se ei pääse liikkumaan. Venttiilien suojusten tulee pysyä paikoillaan kuljetuksen ajan. Perillä pullot nostetaan pois autosta ja säilytetään pystyasennossa.

Erihintaiset grillit voivat näyttää ulospäin samanlaisilta, mutta kalliimpi versio on tehty yleensä kestävämmästä materiaalista.

 Vinkit kaasugrillin valintaan:

  • Mikä on oma tarpeesi? Montako kertaa vuodessa aiot grillata, mikä grillin paikaksi tulee, joutuuko grilliä kuljettamaan ja miten se varastoidaan talveksi.
  • Kuinka monelle henkilölle grillataan? Grillin ja grillausalan koko sekä polttimien määrä vaihtelee sen mukaan.
  • Mieti tarvitsetko grillausalaksi ritilän lisäksi parilan ja missä suhteessa alaan nähden. Lisäksi sivukeitin ei aina ole vakiovaruste. Myös takapoltin ja erilaiset infrapunapolttimet saattavat tuoda omaan tarpeeseesi lisäarvoa.
  • Painavuus ja raskaus ovat hyviä merkkejä laadukkaista rakenteista ja materiaaleista.
  • Tarkista kuinka grilli kootaan. Kysy myös grillinkasauspalvelua!
  • Grillipolttimien sytytystapoja on monia: piezo, sähkökipinä ja liekinheitinsytytys ovat yleimpiä

Erilaiset grillivaihtoehdot:

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}