Esikasvatuskoulu osa 1 -Näin kylvät esikasvatettavat taimet

Esikasvatuskoulu osa 1 -Näin kylvät esikasvatettavat taimet

Esikasvatus on helppoa! K-raudan ja Nelson Gardenin vinkeillä onnistut varmasti. Katso video ja tutustu Easy2Grow -uutuustuotteeseen, jolla esikasvatus onnistuu vasta-alkajaltakin. Lisäksi kokosimme helpot ohjeet, joita noudattamalla onnistut kylvössä!

 Näin kylvät esikasvatettavat taimet

 1.  Täytä puhtaat ruukut uudella ja puhtaalla kylvömullalla. Multa- ja turvepitoisempi taimimulta sopii koulintaan ja ruukutukseen.
 2. Jos käytät turve- tai saviruukkuja, ne kannattaa kostuttaa lämpimällä vedellä jo edellisenä päivänä. Säilytä ne myös lämpimässä.
 3. Isot siemenet kannattaa liottaa vedessä yön yli. Se nopeuttaa itämistä.
 4. Kylvä siemenet harvaan kostean mullan pinnalle. Paina isot siemenet multaan, jotta ne saavat hyvän kosketuksen. Pienikokoiset siemenet on helppo kylvää hiekkaan sekoitettuna.
 5. Merkitse jokaiseen kylvökseen, mitä olet kylvänyt ja milloin.
 6. Sumuta kylvökset kevyesti.
 7. Peitä pimeässä itävät siemenet ohuella multakerroksella. Käytä vähän multaa jos siemenet ovat pieniä ja enemmän multaa jos siemenet ovat isoja. Sopiva syvyys on 2–3 kertaa siemenen koko. Jätä siemenet peittämättä, jos ne itävät valossa.
 8. Pieni esikasvatukseen sisätiloissa tarkoitettu kasvihuone tai läpinäkyvä muovi antavat tasaiset itämisolosuhteet. Nosta kylvöastiat kasvihuoneeseen tai peitä ne. Tee muoviin reikiä, että ilma vaihtuu, muutoin siemenet saattavat homehtua.
 9. Kylvöille paras on lämmin (20–25 °C) ja valoisa paikka. Jotkut lajit, erityisesti monivuotiset, itävät kuitenkin viileämmässä.
 10. Tuuleta, jos suojamuoviin muodostuu vesipisaroita. Säätele ilmanvaihtoa kasvihuoneessa tuuletusluukuilla.
 11. Suihkuta ja sumuta kylvöjä suihkupullolla, jos multa kuivuu.

 

 

Esikasvatuskoulun pääsivulle>>