K-raudan ruohonleikkurit vertailussa

K-raudan ruohonleikkurit vertailussa

Tiedätkö, millainen ruohonleikkuri sopii parhaiten sinun pihallesi? Keräsimme K-raudan bestsellerit yhteen ja vertailimme niiden ominaisuuksia, jotta löytäisit sinulle sopivan tuotteen helposti. Lisää ruohonleikkureita löydät K-rauta-kaupoista!

K-raudan suosikkiruohonleikkurit vertailussa

Ruohonleikkuria valitessa tärkeimmät kriteerit ovat pihan koko ja pinnanmuodot. On myös hyvä miettiä, miten paljon haluaa itse puutarhassa häärätä ja valita kone sen mukaan. Ruohonleikkuria valitessa on syytä myös ottaa huomioon sen paino, käynnistysmekanismi ja käyttöergonomia. Keräävää laitetta tarvitaan, jos leikkuujätteen haluaa taltioida jo leikatessa.

Pidä mielessä, kun hankit ruohonleikkuria:

  • Kuka laitetta käyttää? (käynnistys, paino, liikuttelu, ergonomiset säätömahdollisuudet)
  • Miten iso on leikattava alue?
  • Haluaako leikkuujätteen kerätä talteen tai hyödyntää kasvussa?

 Muista ruohonleikkuria huollettaessa:

  • Puhdista leikkuualue heti leikkaamisen jälkeen.
  • Vaihda polttomoottorilla varustetun koneen öljyt kerran vuodessa.
  • Vaihda koneen ilmansuodatin käyttökuukausien aikana kerran kuussa.
  • Säilytä kone sateensuojassa.

Säännöllinen huolto ja puhdistus saavat koneen säilymään käyttökuntoisena mahdollisimman pitkään.

Polttomoottorilla varustetut ruohonleikkurit

Polttomoottorilla varustettu ruohonleikkuri soveltuu parhaiten keskikokoiselle ja suurelle pihalle. Leikattavan alueen suuruudesta riippuu, minkälainen koneen on oltava teholtaan. Hyvä perussääntö käytettävyyden kannalta on, että mitä leveämpi leikkuuleveys koneessa on, sitä parempi on, että koneessa on veto-ominaisuus. Näin koneen käyttö on helpompaa.

Suurta alaa on kevyempi ajaa silloin, kun koneessa on suuremmat pyörät. Kun leikkuujätteestä ei ole haittaa, kannattaa valita sivulle heittävä malli. Bioleikkaava kone hienontaa leikkuujätteen niin pieneksi, että se maatuu helposti. Keräävä kone taltioi leikkuujätteen, jonka voi tyhjentää säiliöstä vaikka kompostiin. Polttomoottorikäyttöiset ruohonleikkurit vaativat bensaa ja säännöllistä öljynvaihtoa.

Työnnettävät, bioleikkaavat tai sivulle heittävät mallit

RUOHONLEIKKURI FXA AM51I-1

FXA AM51I-1 on hyvin varusteltu, teräsrunkoinen 51 cm:n leikkuuleveydellä varustettu ruohonleikkuri. Konetta voi käyttää sekä sivulle heittävänä että bioleikkaavana. Jaksamisesta huolehtii voimakas, kansiventtiileillä varustettu FXA 4-tahtinen polttomoottori. Työmukavuuden takaa pehmustettu työntöaisa.

- FXA T475 139 cm³ -moottori
- paino 29 kg
- pyöräkoko 180 mm
- 7 leikkuukorkeutta, pikasäätö

RUOHONLEIKKURI MCCULLOCH M51-125M

MCCulloch M51-125M on suosittu teräsrunkoinen leikkuri, jonka leikkuupöydän leveys on 51 cm. Leikkuri on sivulle heittävä, mutta siinä on myös biosarja vakiona. Koneen voimanlähteenä on luotettava B&S-moottori. Käyttöä helpottaa kätevä leikkuukorkeuden pikasäätö. Kone toimitetaan esikasattuna.

- B&S 450e series -moottori
- paino 26 kg
- pyöräkoko 180 mm
- leikkuukorkeus 25–75 mm

RUOHONLEIKKURI MCCULLOCH M46-125 BIO

MCCulloch M46-125 BIO on uusittu 46 cm:n leikkuupöydällä varustettu suosikki, jossa on kevyt muovirunko. MCCulloch M46-125 BIO on aito bioleikkuri, jonka voimanlähteenä on luotettava B&S-moottori. Koneessa on akselikohtainen leikkuukorkeuden säätö ja kaksoiskuulalaakeroidut pyörät.

- B&S 450e series -moottori
- paino 23 kg
- pyöräkoko 200 mm
- korkeussäätö 25–55 mm

RUOHONLEIKKURI MAKITA PLM5120 51 CM

Makita PLM5120 on luotettava, leikkuuleveydeltään 51 cm:n ruohonleikkuri. Sen voimanlähteenä on tehokas B&S-moottori. Makita PLM5120 on bioleikkuri, joka on varustettu sivulleheitto-ominaisuudella. Kuulalaakeroidut pyörät tekevät koneen liikuttelusta helppoa.

- B&S 625e -moottori
- paino 28 kg
- 200/280 mm
- keskitetty leikkuukorkeudensäätö 20–75 mm keskitetty 

Vetävät ja keräävät mallit

FXA S46VHY-T

FXA S46VHY-T on vetävä, isoilla pyörillä varustettu keräävä ruohonleikkuri. Koneessa on teräsrunko ja sen leikkuuleveys on 46 cm. FXA S46VHY-T:ssä on sekä sivulleheitto- että bioleikkuuominaisuudet. Voimakas, kansiventtiileillä varustettu nelitahtinen FXA-polttomoottori ja pehmustettu työntöaisa tekevät leikkaamisesta mukavaa.

- FXA T475 139 cm³ -moottori
- paino 35 kg
- pyöräkoko 180 mm / 280 mm
- 5 leikkuukorkeutta, keskitetty 

MCCulloch M46-125WR

MCCulloch M46-125WR on isoilla vetävillä takapyörillä, kookkaalla kerääjällä ja leikkuupöydän pesutulpalla varustettu ruohonleikkuri. Sen voimanlähteenä on luotettava B&S-moottori ja leikkuuleveys on 46 cm.

- B&S 450e series -moottori
- paino 23 kg
- pyöräkoko 200/300 mm
- leikkuukorkeus 25–55 mm

MAKITA PLM4628N, 46 CM

Makita PLM4628N on luotettavalla B&S-moottorilla varustettu itsevetävä ruohonleikkuri. Suuret ja leveät pyörät tekevät koneen liikuttamisesta helppoa. Koneessa on mahdollisuus käyttää keräävää, bioleikkaavaa tai sivulle heittävä säätöä. Keruusäiliö on tilavuudeltaan 60 litraa ja koneen leikkuuleveys 46 cm. Makita PLM4628N:ssä on seitsemänportainen keskitetty leikkuukorkeuden säätö.

- B&S 500E -moottori 140 cm³
- paino 28,6 kg
- pyöräkoko 280/200 mm
- leikkuukorkeus 30–75 mm

Akkuleikkuri

Akku- ja sähkökäyttöiset ruohonleikkurit soveltuvat parhaiten pienelle ja keskikokoiselle pihalle. Näiden koneiden leikkuuleveys on yleensä hieman kapeampi kuin polttomoottorikäyttöisissä. Akku- ja sähkökäyttöiset ruohonleikkurit ovat hiljaisia, kevyitä käynnistää ja mukavia käyttää. Ne eivät vaadi tankkausta, mutta akkukäyttöisessä on otettava huomioon latausaika. Sähkökäyttöinen kone vaatii kaverikseen usein riittävän pitkän jatkojohdon. Akku- ja sähkökäyttöistä ruohonleikkuria valitessa on hyvä ottaa huomioon leikattavan alueen koko ja valita koneen teho sen mukaisesti.

RYOBI RLM18X40H240 36

Ryobi RLM18X40H240 36 on hiljainen, kevytkäyttöinen ja päästötön akkuruohonleikkuri kadella 18 V Li-ion akulla (yht. 36 V). Koneen leikkuuleveys on 40 cm ja siinä on keräävä ja biosilppuava säätö. Ryobi RLM18X40H240 36 leikkaa jopa 600 m² yhdellä latauksella.

- 2 x 4 Ah akku (18 V), pikalaturi
- ergonominen, kokoontaittuva työntöaisa
- 55 l kerääjä
- leikkuukorkeus 20–75 mm, keskitetty

 Ajettavat

Ajettavat ruohonleikkurit soveltuvat suurille leikkuualueille. Niitä on saatavilla sekä mekaanisilla että automaattivaihteilla varustettuna ja useimmiten ajettaviin leikkureihin on myös tarjolla useampia erilaisia lisävarusteita, joiden ansiosta ne ovat hyvä apu muissakin puutarhatöissä. Ajettavaa konetta hankkiessa kannattaa kiinnittää huomiota terän liikuttelumahdollisuuksiin, koneen hallintalaitteiden sijaintiin ja siihen, että konetta ajava näkee istuimelta hyvin joka suuntaan. Ajettavan koneen pariksi kannattaa hankkia kuulosuojaimet.

MCCulloch M125-97T

Sivulle puhaltavan keskikokoisen MCCulloch M125-97T -puutarhatraktorin leikkuuleveys on 97 cm. Koneessa on automaattinen CVT-voimansiirto, poljinkäyttöinen portaaton nopeudensäätö ja automaattijarru. Koneen jaksamisesta huolehtii luotettava B&S PowerBuilt 3125 -moottori.

- teho 6 kW @ 2600 kierr./min
- leikkuuleveys 97 cm
- pyöräkoko edessä 15x6-6"
- pyöräkoko takana 18x8.5-8"

MCCulloch M125-97FH

MCCulloch M125-97FH on helppokäyttöinen, hydrostaattisella voimansiirrolla varustettu etuleikkuri, jossa on takapyöräohjaus ja 97 cm leikkuuleveys. Koneessa on sekä bio- että sivullepuhaltava leikkuulaite sekä luotettava B&S-moottori.

- pyöräkoko (e/t) 16"/13"
- leikkuukorkeudet 25–70 mm
- kääntösäde 100 cm
- paino 194 kg