Heinäkuu

Nyt on aika..

Heinäkuu on perinteisesti lomakuukausi ja puutarhassa ei tarvitse raataa itseään näännyksiin. Hoitoa voi helpottaa automatisoimalla.

  • Kastele ja lannoita kesäkukkaistutuksia. Ellet ole istutusvaiheessa laittanut mullan sekaan pitkävaikutteista lannoitetta, kerran viikossa kasteluveteen lisätty lannoite auttaa kasveja kukkimaan ahkerasti.
  • Hellejaksoina kannattaa leikata nurmikkoa säännöllisesti, mutta jättää se hieman pidemmäksi kuin normaalisti, jotta se kestäisi kuivuutta paremmin. Tutustu ruohonleikkureihin.
  • Jos haluat luopua nurmikonleikkuun suomasta hyötyliikunnasta, hanki robottileikkuri. Se puuhastelee lähes äänettömästi ja leikkaa vaikka yöllä, jolloin pihaa voi päivisin käyttää normaalisti. Leikkuujälki on kaunis ja nurmi pysyy paraatikunnossa koko ajan.
  • Automaattiset kastelujärjestelmät hoitavat kastelun myös silloin kun et ole itse kotona. Pelastaa puutarhan helteisenä mökkiviikonloppuna tai lomamatkan aikana. Kastelujärjestelmiä voi asentaa niin kasvihuoneeseen kuin nurmialueillekin.
  • Oman puutarhan tai parvekkeen uudistamiseen löytyy inspiraatiota useista lähteistä. Puutarhalehtien lisäksi kannattaa vierailla puutarhablogeissa ja esim.  Pinterestistä löytyy loputon määrä upeita kuvia, puutarha-aiheisia artikkeleita ja vinkkejä. Käy myös asuntomessuilla haistelemassa uusimmat tuulet puutarharakentamisen saralla.

 

 Nyt on aika nauttia kesästä ja kesänsadosta!Pihan ja puutarhan vuosi

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}