Kesäkuu

Nyt on aika..

 

  • Piristä pihaa ja parveketta kauniilla kesäkukilla. Yhdistele luovasti istutuksiin vaikka yrttejä, heiniä tai perennoja. Istuta kukat ruukkuihin tai maahan laadukkaaseen kesäkukkamultaan. Kesäkukkamulta sisältää ravinteita kukkivien kasvien tarpeisiin. Kesäkuussa saattaa vielä olla hallaöitä. Suojaa kasvit tarvittaessa hallaharsoilla tai jos ruukut ovat kevyitä, nosta yöksi sisätiloihin.

 

 

  • Kylvä avomaalle salaatteja, porkkanoita, punajuuria, tilliä jne. ja saat pian nauttia sadosta. Kun  taimet ovat itäneet, kannattaa ne harventaa ajoissa jotta ne jaksavat kasvaa suuriksi. Harvennetuista salaatintaimista saat ensimmäiset maistiaiset.

 

 

  • Tarkista ettei marjapensaiden juurella kasva nurmikkoa tai rikkakasveja ja kata alusta esim. kuorikatteella. Marjapensaiden juuret ovat hyvin lähellä maan pintaa, jolloin nurmiheinät ja rikkaruohot varastavat niiltä veden sekä ravinteet. Hyvän marjasadon takaamiseksi leikkaa liian tiheäksi kasvanutta pensasta harvemmaksi. Suuret ja rento-oksaiset pensaat tarvitsevat usein myös tuen ympärilleen.

 

 

  • Kun koristepensaat ovat lehdessä, erottuvat kuolleet oksat parhaiten. Leikkaa tarpeen mukaan ja käytä teräviä oksasaksia. Leikkuujätteestä saa hyvää katetta esim. marjapensaiden juurelle kun sen silppuaa pieneksi oksasilppurilla.

 

  • Myös kasvimaalla katteesta on hyötyä. Nurmikonleikkuusta syntyvä ruohosilppu on erinomaista materiaalia riviväleihin. Ruohosilppu tiivistyy matoksi joka pitää maan kuohkeana ja estää rikkaruohojen kasvua.

 

  •  Nauti keskikesän yöttömistä öistä ja alkukesän vihreydestä!

Pihan ja puutarhan vuosi

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}