Marraskuu

Nyt on aika..

Talvi tekee tuloaan, jonakin aamuna lumi on maassa. Ole siis valmiina :

  • Ota lumityövälineet varastosta helposti saataville ja tarkista niiden kunto. Tarvittaessa hanki uudet sillä valikoimat ovat nyt kaupoissa parhaimmillaan.
  • Liukkaita kelejä varten kannattaa olla hiekka-astia täytettynä, turvallisuus ennen kaikkea.
  • Lintujen ruokinta pitäisi aloittaa nyt loppusyksyllä ja jatkaa läpi talven. Ripusta talipalloautomaatit ja lintulaudat paikkoihin joista lintuja on helppo seurata ikkunan takaa ja linnut ovat turvassa esim. kissojen hyökkäyksiltä.
  • Valosarjat tuovat piristystä pimeään kauteen, ne eivät ole ainoastaan joulun “juttuja”. Niillä saa luotua tunnelmaa sekä sisä- että ulkotiloihin ja käytössä vain luovuus on rajana. Yksinkertaista ja kaunista on esim. valot kynttilälyhdyn sisällä parvekkeen tai terassin pöydällä. Nykypäivän led-valosarjat ovat sekä turvallisia että energiataloudellisia.
  • Kaiva puutarhakirjat sekä kesällä muhimaan jääneet ideat esiin ja suuntaa katse ensi kevääseen. Talvella huolellisesti suunnitellut pihan uudistukset on helppo toteuttaa. Älä epäröi myöskään turvautua ammattilaisiin. K-raudan myyjä auttaa sinua laskemaan vaikkapa pihakivien menekin ja tarvittaessa järjestää asentajan uudelle kiveykselle. Suuremmissa projekteissa kannattaa teettää pihasuunnitelma ammattilaisella. Suunnitelman määräluettelon avulla myyjä laskee tarjouksen tarvittavista materiaaleista.