K-Rauta-hero-banner
Artikkelit

Sokkelin kiveys: Näin saat sokkelin vierustan siistiksi

Sokkelin kiveys tekee sokkelin vierustan siistiksi ja pitää rikkaruohot loitolla. Katso alta Koti Aurorassa -blogin Johannan kirjoitus sokkelin vierustan kiveyksestä. Sokkelin kiveys on toteutettu yhteistyössä K-raudan kanssa.

Olemme miettineet mitä tehdä sokkelin vierustalle. Laitoimme toissa kesänä väliaikaisratkaisuksi sepeliä kiertämään talon ympäri ja yhtenä vaihtoehtona oli myös laatoittaminen. Laatoittaminen tuntui kuitenkin turhalta, joten päädyimme laittamaan sokkelin vierustaan kiveyksen, joka saumattiin kuivabetonilla. Näin rikkaruohot toivottavasti pysyvät poissa.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-6

Nurmikko ja kiveys rajattiin painekyllästetyllä laudalla, joka öljyttiin samalla kelonharmaalla Valtilla kuin terassit.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-5

Tilasimme kuorman 60-150 mm kiviä, pienempiä ei ollut saatavilla. Valkkasimme kuormasta pienimmä kivet, jotka aseteltiin paikoilleen yksitellen.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-4

Tämän jälkeen lapiomme Vetonit S30 kuivabetonia pienellä lapiolla kivien päälle ja väleihin. Kuivabetoni harjattiin huolellisesti kivien väliin. Lopuksi kiveys kasteltiin puutarhaletkulla suihkuttaen.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-3

Kuivuessaan betoni muuttuu ihan vaaleaksi, alla olevassa kuvassa betoni on kuivunut vuorokauden ajan joten on vielä märkä.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-2

Rajalaudan toiselle puolelle on levitetty multaa, johon kylvetään vielä ruohoa. Kiveys kiertää talon etupuolella ja sivuilla. Takapuolella sitä ei ole, sillä siellä on laattaa. Betonia meni 10 säkkiä.

sokkelin-kiveys-k-rauta-artikkeli-1

Kirjoittajana K-raudan vierasbloggaaja; Koti Aurorassa-blogin Johanna.