Perustukset ja julkisivu 1980-luvun talossa

Perustukset ja julkisivu 1980-luvun talossa

1980-luvun taloissa on tyypillisesti matalaperustainen antura, jonka päällä on kolmen - neljän kevytsoraharkon korkuinen sokkeli. 1980-luvun taloissa pahimmat kosteusvauriot ovat syntyneet usein puutteellisen salaojituksen ja sadevesien ohjauksen tai kapillaarikatkon puutteen vuoksi. Myös alapohjan kaksoisbetonilaatta on osoittautunut riskirakenteeksi. Joissakin vuosikymmenen taloissa käytettiin valesokkelia.

 Jos asut 1980-luvun talossa, varaudu korjaamaan valesokkelirakenne. Samassa yhteydessä on toteutettava tai uusittava salaojitus ja sadevesijärjestelmä. Rinneratkaisuissa kannattaa harkita kellarikerroksen ja perustusten vedeneristyksen parantamista ja lisäeristämistä.  Radonmittaus kannattaa toteuttaa erityisesti riskialueilla.

Tarkista myös rappausten ja puuverhouksen kunto. Tiiliverhoukset ovat yleensä edelleen täysin kunnossa. Julkisivuremontissa voidaan rakentaa myös alkuperäisestä poikkeava julkisivu ja vaihtaa materiaalia. Julkisivukorjauksen yhteydessä kannattaa myös lisäeristää.

 

Lue lisää 1980-luvun taloista.

Lue lisää perustuksista ja julkisivuista ja tutustu K-raudan perustustoimittajiin.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

{{item.Text}} {{item.Text}}

{{item.Description}}

{{item.AdditionalLink.Text}}