Näin rakennat oman moodboardin!

Tahdotko itse rakentaa oman moodboardin, mutta et ole ihan varma mistä rakentaminen kannattaisi aloittaa? Lue sisustustoimittaja Elsa Savalojan neuvot oman moodboardin tekoon sekä vinkit moodboardin hyödyntämiseen sisustuksen suunnittelussa.

Mistä minä tykkään? Mikä on minusta kaunista? Oman moodboardin luonti kannattaa aloittaa oman maun ja kauneuden löytämisestä. Merkittävin asia, jota moodboardin avulla voit selvittää, on oma maku.

Aloita rohkeasti ja tee ilman rajoitteita. Jos sinusta tuntuu vaikealta tunnistaa omia mieltymyksiä, kannattaa aloittaa väreistä. Jos pidät valkoisesta, leikittele valkoisilla elementeillä. Anna mennä. Kun pääset alun vaikeuksien yli ja tunnistat, mistä tykkäät, voit siirtyä kasaamaan moodboardia omista inhokeista. Inhokkien kanssa leikkimällä saatat löytää upeita kokemuksia ja elämyksiä, kun yhtäkkiä inhokit eivät olekaan niin inhottavia.

Näin hyödynnät moodboardia sisustuksen suunnittelussa

Moodboardien hyödyntäminen kodin sisustamiseen tai remontointiin on erinomainen keino. Silloin moodboardin teko kannattaa aloittaa valitsemalla ensin isot pinnat, esimerkiksi lattiat tai seinät, joille et ensimmäisenä ole tekemässä mitään tai haluat jättää ne sellaisiksi kuin ne ovat. Ne ovat ne sinun moodboardin kivijalat, joiden ympärille on helppo ruveta rakentamaan omaa maailmaa.

Oma moodboard kannattaa luoda suurien pintojen, esimerkiksi lattian, ympärille.

Jo pari sisustuslehteä riittää oman moodboardin tekoon

Moodboardien tekoon ei tarvita valtaisaa määrää erilaisia sisustusmateriaaleja. Pääset oman moodboardin teossa hyvään vauhtiin, kun haet esimerkiksi pari sisustuslehteä, joissa esitellään erilaisia pintamateriaaleja ja sisustuselementtejä. Kuvista leikkaamalla voit luoda jo hyvin pitkälle viedyn moodboardin, jota on helppo lähteä viemään käytäntöön joko itse tai asiantuntijan avustuksella. Jos tahdot nähdä hieman enemmän vaivaa oman moodboardin tekoon, voit käydä ostamassa pieniä määriä esimerkiksi kangasta. Lisäksi K-Raudan myymälöissä voit käydä leikkaamassa itsellesi mallirullista paloja omaan moodboardiisi. Valikoimat voivat vaihdella myymäläkohtaisesti, joten kannattaa aina varmistaa saatavuus esimerkiksi soittamalla lähimpään myymälään.

Sisustuslehtien tai näytekappaleiden avulla pääset jo pitkälle.

Hyvä muistaa: Valitse myös tylsiä materiaaleja ja leikittele eri tasoilla

Oman moodboardin tekemisessä on erityisen tärkeä muistaa ottaa mukaan myös tylsiä materiaaleja, esimerkiksi paneelin pätkä. Se on ehkä tylsä ja itsestäänselvyys, mutta yhdistämällä sen ympärille uusia elementtejä, rupeaa se tylsäkin elementti näyttämään ihan erilaiselta.

Lisäksi suosittelen lämpimästi irtautumaan pinnasta. Lähde rohkeasti ylöspäin. Jos teet vain kaksiulotteista, materiaalien mahdollisuudet näyttäytyä edukseen pienenee. Leikkimällä eri tasoilla, materiaalit painottuvat ihan eri tavalla ja ne näyttäytyvät usein aivan uudenlaisina.

Kokeile nostaa elementtejä eri tasoille.

Mikä sinun mielestäsi on kaunista? Näytä se meille kaikille Instagramissa!

Oletko sinä jo rakentanut oman moodboardin? Jaa se Instagramissa tunnisteella #jätäjälkesi. Tahdomme nähdä ja jakaa myös sinun käsityksesi kauneudesta.

Inspiroidu – #jätäjälkesi
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0