Terassin ja kalusteiden öljyäminen

Ennen terassikauden aloittamista on otollinen aika tarkistaa terassin ja puisten puutarhakalusteiden kunto ja arvioida öljykäsittelyn tarve.

Pintojen öljyäminen lisää puun elinikää öljyn tarjoaman kosteutuksen ehkäistessä halkeilua. Öljykäsittely edesauttaa myös pinnan kykyä hylkiä likaa. Huollettu terassi on paitsi kestävämpi, myös viihtyisä ja viimeistellyn näköinen.

Terassin öljyäminen:

  Pikaohje terassin öljyämiselle:

  1. Pese terassi sen terassipesuaineella. Levitä aine harjalla puun pintaan ja anna sen vaikuttaa hetki.
  2. Huuhtele pesuaine painepesurilla tai vesiletkun avulla. Älä käytä painepesurissa liian suurta painetta, jotta laudat eivät tikkuunnu. Jos terassi on jo tikkuuntunut, hio terassi puunsyiden mukaisesti. Tarkista, etteivät ruuvinkannat ole nousseet ylös ja ruuvaa ne tarvittaessa.
  3. Anna terassin puun kuivua täysin ennen käsittelyä. Näin öljy pääsee imeytymään puuhun kunnolla.
  4. Levitä öljyä puuhun ruiskulla, sienellä tai pensselillä niin paljon kuin puu imee itseensä.
  5. Jos terassin pintaan jää öljystä lätäköitä, pyyhi ne pois rätillä. Anna kuivua rauhassa, ja käsittele terassi tarvittaessa toiseen kertaan niin saat kestävämmän lopputuloksen.


Muista sekoittaa sävytetty öljy huolellisesti tasaisen tuloksen saavuttamiseksi. Puuosat kannattaa öljytä pilvisellä poutasäällä.

Ulkokalusteisen öljyäminen:

Värillisellä öljyllä saadaan puun pintaan syvyyttä. Sävyä valitessa tulee kuitenkin muistaa, että puun alkuperäinen väri vaikuttaa lopputulokseen. Tästä syystä öljyn koesively huomaamattomaan kohtaan kannattaakin tehdä ennen suuremman pinta-alan käsittelyä. Kun öljy on täysin kuivunut, on terassi tai terassikaluste valmis käyttöönotettavaksi.

Aiheeseen liittyvät tuotteet:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0