Valmis terassi ja sen sisustaminen

Seurasimme vierasbloggarimme, Esmeralda's -blogin Essin terassin rakennusprojektia! Kolmannessa ja viimeisessä osassa esitellään valmis terassi ja sen sisustus.

Terassiprojektimme on edennyt siihen vaiheeseen, että nyt on aika esitellä valmis lopputulos. Terassin viimeistely ja sisustuspuuhat tehtiin toukokuun lopulla ja kesäkuun alussa, joten kaikkinensa terassiprojekti suunnittelusta ja rakentamisesta sisustamiseen kesti kaikkiaan reilun kuukauden ajan.

Terassi sulautuu paikalleen varsin mainiosti; aiemmin turha nurmikkokaistale on nyt otettu hyötykäyttöön ja pihan suojaisin ja lämpimin paikka on saanut arvoisensa käyttötarkoituksen. Päivällä terassi on hellepäivinä suorastaan paahteinen, mutta täytyyhän joka pihasta yksi oikein lämmin oleskelutila löytyä! Illalla terassi kuitenkin on kauneimmillaan, sillä ilta-aurinko paistaa puiden oksien välistä ja luo pehmeää tunnelmaa terassille.

 

Viimeistelyksi ruuvasimme terassin sivuille yhdet terassilaudat peittämään runkopuuta. Terassin edessä kuorikate peittää betonilaatat, joiden päälle terassi on rakennettu. Sivulla pyöreät kivet ovat laattoja peittämässä. Oli ehdottomasti oikea ratkaisu rakentaa terassin laudoitus näin päin eikä pituussuuntaan, kuten yleensä on tapana tehdä. Nyt terassin leveyssuunta korostuu ja lisäksi vesi valuu laudoitusta pitkin mökistä poispäin. Toisella laidalla oleva kaide toimii terassin toisena seinämänä. Kaide rakennettiin vinorimasta ja maalattiin samalla sävyllä N499, jolla mökin nurkkalaudat, ovi ja ikkunanpuitteet on maalattu.

Terassin sisustaminen

Kuten terassiprojektin alussa kerroin, tavoitteena oli saada rento oleskelutila ulos ruokailupation lisäksi. Niinpä suunnittelin kalustukseksi sohvaryhmää, jonka äärellä olisi mukava istua iltaa. Alunperin olin ajatellut kuormalavoista kasattua kulmasohvaa, mutta koska sain valita yhteistyön myötä K-Raudan valikoimista terassille kalustuksen, päädyin hieman sirompaan vaihtoehtoon. Cellon Sevilla kulmasohvassa on 2+3 istumapaikkaa, mutta kyllähän tuossa istuskelee suurempikin porukka, ainakin silloin kun osa väestä on lapsia. Samaa sarjaa löytyy myös sohvapöytä, mutta halusin ehdottomasti sohvapöydäksi tuon mustan puisen arkun, joka tuo kalustukseen hiukan särmää. Samaan kalusteryhmään voi nostaa lisäksi tuoleja ja jakkaroita, jos istumapaikoille on tarvetta enemmänkin, mutta kyllähän tähänkin jo moni mahtuu istumaan.

 

Vaikka kulmasohva on reilun kokoinen, ei sen mahtumisessa terassille ollut ongelmaa vaan tilaa jäi vielä muillekin kalusteille. Koska terassiamme ei ainakaan toistaiseksi ole katettu, joudutaan sohvan pehmusteiden kanssa näkemään hiukan vaivaa. Vaikka kangas hylkii hyvin kosteutta ja likaa, en tyynyjä kuitenkaan sateeseen aio jättää. Mökissä on hyvin tilaa tyynyille tai pikkusateen yllättäessä sohvan päälle voi nopeasti heittää muovin sateensuojaksi. Sohvalle löytyi aiemminkin ulkokäytössä olleita mustavalkoisia tekstiilejä. Iltaisin viltille on käyttöä, jottei terassilla tarvitse hytistä kylmissään.

 

 

Otin jo viime vuonna hyvin paljon aiempaa yksinkertaisemman linjan kesäkukkien kanssa. Terassin kanssa otin saman kannan ja päätin istuttaa vain vihreää ja valkoista, niitäkin kohtuullisessa määrin. Cellon Catban ruukkuihin päätyi tänä vuonna oliivipuun lisäksi yksi sinilaakakataja, joka on aiemmin vähän haeskellut paikkaa pihallamme. Suurimpaan ruukkuun istutin valkoisia kesäkukkia, jotka toivottavasti loppukesästä valuvat jo yli ruukun laitojen. Seinällä oleviin vanhoihin köynnöstukiin kiinnitin vanhoja peltiruukkuja ja istutin niihin lankaköynnöstä. Kasveja on lopulta aika reilusti ja hyvä niin, sillä ne tekevät terassin sisustuksesta kodikkaan.

 

 

Lopputuloksena terassi ja sen sisustus on oikein toimiva ja viihtyisä. Kalustus toimii käytössä hyvin ja sisustus on tyyliltään sisätilojen kanssa hienosti yhteensopiva. Toistaiseksi terassi on houkutellut viettämään lukuisia tunnelmallisia kesäiltoja. Nyt ei muuta kuin toivotaan paljon aurinkoisia ja lämpimiä kesäpäiviä, jotta pääsemme nauttimaan terassista.

 

Kirjoittajana K-Raudan vierasbloggaaja; Esmeralda's -blogin Essi