Akkunaulain Ryobi R18N18G 0 18V one

Ensivaikutelmana akkunaulain tuntuu laadukkaalta ja kestävän oloiselta. Muotoilu on vähän kulmikas, mutta käteen istuva.

Testaaja: Ilpo Vuorela
Testipaikka: Säynätsalo, rakenteilla olevan talousrakennuksen eteistila
Arvosana: 4/5

Kun on velvollisuudentuntoisesti kahlannut läpi kaikki käyttöohjeen varoitustekstit ja lopulta pääsee itse asiaan, huomaa että naulain itsessään on helppokäyttöinen. Akun irrotus ja kiinnitys, naulaussyvyyden säätö ja naulojen lisääminen käyvät kätevästi. Paineilmanaulaimeen tottuneena kestää hetken ennen kuin pääsee koneen varsinaiseen rytmiin kiinni, mutta sen jälkeen homma sujuu. Laitteen ehdoton plussa on tietysti letkuttomuus. Vaikka naulain akun kanssa painaa vähän enemmän kuin vastaava paineilmalaite, on sitä huomattavasti mukavampi liikutella ja varsinkin käännellä eri asentoihin kun letkullista ”serkkuaan”.

Katso videolta, kuinka laite toimii käytännössä!

Useimmissa koneissa alkaa olla jonkinlainen led-työskentelyvalo vakiovarusteena. Tässä naulaimessa sen kytkin on sijoitettu nokkelasti kahvaan niin, että kun laitteen ottaa käteen, valo syttyy saman tien. Valo on myös riittävän tehokas. 18 voltin akku kestää (ainakin näin uutena) aika pitkään. Akun latauksen heikkenemisestä voisi koneessa olla jonkinlainen varoitusmekanismi (akussa on latauksen merkkivalo, mutta sitä pitää erikseen muistaa tarkkailla). Nyt virran vähyyden huomaa vasta, kun naula ei enää tule kunnolla ulos koneesta tai ei uppoa riittävästi puuhun. Naulain myös jätti kammasta jostain syystä aina muutaman naulan mittaisen pätkän sisäänsä.

Niin kuin kaikilla akkulaitteilla, vähintään kaksi akkua on välttämättömyys. Nyt kun käytössä oli vain yksi, piti latauksen aikana pitää kahvitaukoa (ei tosin kovin pitkää, ja onhan työtäkin muistettava tauoilla rytmittää). Vaikka akkukäytössä omat rajoitteensa onkin, en enää vaihtaisi tätä konetta paineilmatoimiseen. Akkunaulain latureineen kulkee mukana pienessä salkussa - ei enää kompressorin raahaamista eikä joka paikkaan takertuvaa spiraaliletkua! Akkunaulainta ei myöskään tarvitse öljytä - se itse asiassa kielletään käyttöohjeessa. Vaivaton ja toimiva laite kaiken kaikkiaan, paneelipintaa syntyy käden käänteessä!

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0