"Leikkasi helposti paksummatkin rikkaruohot, kuten vuohenputket."

Innokas pihaihminen testasi Makitan akkutrimmeriä pihamaalla. Katso testin tulokset!

Osta tuotteet omaksi

Akkutrimmeri Makita DUR189Z 18V + Powerpack 197624-2 – kuluttajan testaus

Esivalmistelut ennen käyttöä

Makitan akkutrimmeri täytyy koota itse ennen käyttöönottoa. Trimmerin kahva, leikkuusuoja sekä siimarulla ovat siis irrallaan ja ne täytyy liittää laitteeseen. Käyttöohjeet kuvineen on hieman hankala tulkita, mutta jos sinulla on vähän teknistä näppäryyttä ja kärsivällisyyttä, niin tämä onnistuu. Käyttöohje kannattaa lukea läpi!

Ensituntuma Makitan DUR189Z 18V -trimmeriin

Trimmeri tuntuu kevyeltä ja on melko hiljainen, joka tietysti lisää käyttömukavuutta. Trimmerin akku on helppo kiinnittää laitteeseen. Akussa on myös merkkivalo, josta pystyy seuraamaan akussa jäljellä olevaa virtaa. Trimmeri laitetaan päälle varressa olevasta käynnistys-napista ja sitä painamalla säädetään myös kierrosnopeus.

Trimmerin käyttö on hyvin helppoa

Se on kevyt ja melko hiljainen. Sen leikkuuteho on näin kevyeltä trimmeriltä yllättävän hyvä! Leikkasi helposti paksummatkin rikkaruohot, kuten vuohenputket. Tässä trimmerissä on yksi mainio lisätoiminto, suunnanvaihto. Eli kun pitkää rikkaruohoa trimmaa, kiertyy se melko usein trimmerin kelan ympäri. Tässä trimmerissä on suunnanvaihtopainike, jota painamalla kela pyörii vastakkaiseen suuntaan ja irroittaa siihen tarttuneet rikkaruohot! Kela tosin irtosi minulla kun tämän tein muutaman kerran testimielessä, mutta sen takaisin laittaminen oli helppoa ja nopeaa.

Trimmerissä oleva lankasuoja vähentää siimapään edessä olevien kohteiden vaurioitumisvaaraa. Se myös vähentää siiman katkeamista. Lankasuojan voi nostaa ns. lepoasentoon silloin, kun sitä ei enää tarvitse, näin pääsee leikkaamaan mahdollisimman läheltä.

Leikkuujälki oli yleisesti ottaen ihan hyvä. Tämä trimmeri on tehokkaampi kuin mitä sen kevyt ulkomuoto antaa ymmärtää. Yhdellä täyteen ladatulla akulla, käytin trimmeriä reilun tunnin. Parasta tässä trimmerissä on ergonomia, niin melun kun käytön osalta!

Osta tämä Makitan peli omaksi!
Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0