Impulssirunkonaulain Paslode IM90CI

"Ensimmäiseksi täytyy todeta että Paslode IM90CI on todella hyvin tasapainotettu naulain." Lue koko tuotetestin tulokset!

Testaaja: Jere Häkkinen

Monia erilaisia naulaimia (paineilma sekä impulssi) käyttäneenä oli IM90CI:n käsittely erittäin miellyttävää. Vaikka naulain painaa 3,8 kg, sitä ei juurikaan käytössä huomaa. Naulaimen hyvä tasapainotus helpottaa merkittävästi esimerkiksi ylös ammuttaessa. Parhaiten tämän huomaa siitä että olkapää/käsi ei väsy naulainta kannatatellessa samoin kuten esimerkiksi perinteistä paineilmarunkonaulainta käyttäessä.

Erittäin tervetullut ominaisuus on akun ja kaasun varaustilan LED-näyttö. On helppo tarkastaa työtä aloittaessa paljonko on akkua ja kaasua jäljellä. Kun käytön lopettaa voi näppärästi nappia painamalla katsoa tarvitseeko akku laittaa lataukseen vai onko varausta vielä tarpeeksi jäljellä. Todella näppärä ominaisuus.

Nopea laturi impulssirunkonaulaimessa

Jos akku kuitenkin pääsee epähuomiossa loppumaan työn touhussa, niin nopea laturi pelastaa kyllä tilanteen. Muutamien minuuttien latauksella pääsee jo ampumaan muutaman sata naulaa ja ruokatunnin mittaisella latauksella sen 6000 naulaa. Eipä mene päivät akun latautumista odotellessa.

IM90CI on naulain jota on kaikin puolin ilo käyttää. Sellainen hyvän työkalun kuulukin olla. Kun naulain on hyvin tasapainotettu ja siitä saa hyvän otteen, on sillä työskentely sujuvaa ja mielekästä. IM90CI toimii ”pätkimättä” nopeassakin naulauksessa.

Eräs naapurin mies on käyttänyt omassa rakennusprojektissaan kilpailevan valmistajan akkurunkonaulainta. Näytin hänelle tätä Paslode IM90CI naulainta ja annoin kokeilla. Muutaman naulan jälkeen nousi hymy miehen kasvoille, ja muutaman kirosanan säestämänä kehaisi että "onpa hyvä naulain". Totesi välittömästi, että on paljon nopeampi ja miellyttävämpi käyttää kuin hänen akkurunkonaulaimensa.

Painamalla kääntyvä ripustuskoukku tuo myös jouhevuutta naulaimen käyttöön. Tarvittaessa koukku kääntyy hetkessä toiselle puolelle eikä työkaluja tähän tarvita.

Lisävarusteet kokeilulistalle

Lisävarusteista tekisi mieli ehdottomasti kokeilla ulkoverhousvarmistinta. Tähän asti on aina tullut naulattua ulkoverhouslaudat perinteisellä rullanaulaimella. Mutta kiinnostuin kyllä tuosta lisävarusteesta. Ja jos se oikeasti toimii, eli ei jätä jälkeä ulkovuorilautaan naulatessa, niin tätä johdotonta herkkua pääsee kokemaan jatkossa myös ulkovuorta naulatessa. Tietyissä paikoissa pitkälipas kahdelle naulakammalle olisi paikallaan, joten sen hankinta voi tulla eteen jossain kohdin.

Kokonaisuudessaan IM90CI on loistava naulain. Voin suositella tätä varauksetta kenelle tahansa joka tarvitsee luotettavan naulaimen rakennustöihin.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 0 Ei 0