Monitoimityokalu Dremel 3000-15

"Dremel on monipuolinen lisä veneharrastajan työkalupakkiin." Tutustu tarkemmin testin tuloksiin.

Testaaja: Petri Nieminen

Olen innokas veneilijä Turusta. Kesän purjehdusten lisäksi iso osa harrastusta on keväiset kunnostuspuuhat ja nikkaroinnit veneen kimpussa. Mielenkiinnon kohteena on 1978 rakennettu Scylla- merkkinen puuvene, joka siirtyi omistukseeni parisen vuotta sitten huonossa kunnossa. Monenlaista puuhaa riittääkin projektin parissa.

Työkalupakkiin tuli lisäystä syksyllä 2015, kun hankin Dremel 3000 -monitoimityökalun. Pakettiin kuului itse laitteen lisäksi 15 perustarviketta sekä suojalaukku. Kyseessä on johdollinen malli, erotuksena Dremelin johdottomiin akkukäyttöisiin malleihin. Venehommissa Dremelille löytyi helposti useita eri käyttökohteita: Puuosien hiomiset ja viimeistelyt, ruostuneet moottorinosat, messinkihelojen kiillotukset, sahaamiset, puu- ja metallipintojen kaiverrukset ja monet muut.

Dremel 3000 tuntui heti käyttöön otettaessa sopivalta ja ergonomiselta kädessä. Painoltaan ja rakenteeltaan laite on riittävän jämäkkä, ja samalla kevyt työskentelyyn yhdelläkin kädellä. Yllätyin kuinka tehokas pieni 130 Watin moottori on käytännössä. Puuosien hiomiseen riitti hyvin säädettävissä oleva pienin teho. Suuremmilla kierroksilla katkesi näppärästi ruostuneet mutteritkin. Laitteen selvä etu on sen ulottuvuus pienempiinkin paikkoihin ja ahtaisiin rakoihin, olipa kyseessä sitten moottorin osat tai puupinnat joihin ei isommilla hiomakoneilla pääse käsiksi tai ovat liian kömpelöitä tarkoitukseen. Varsin näppärä oli myös "EZ Twist" ominaisuus, joka mahdollistaa eri tarvikkeiden vaihtamisen laitteen päähän nopeasti ja ilman työkaluja.

Saatavilla olevien lisätarvikkeiden määrä on runsas, ja niitä löytyy moniin eri käyttötarkoituksiin laidasta laitaan. Mukavaa, kun veneellä puuhatessa ei tarvitse kantaa monia eri sähkötyökaluja mukana, vaan Dremel hoitaa useamman virkaa vain teriä vaihtamalla. Mukana tullut neopreenista valmistettu säilytyslaukku on kätevä ja riittävän iso useammillekin lisätarvikkeille. Laukun ansiosta tarvikkeet kulkevat näppärästi laitteen mukana.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0