Ryobi-akkukonesetti R18CK4A-LL99S 18V

Ryobi-akkukonesetti sisältää porakoneen, pyörösahan, heiluripistosahan ja käsivalaisimen. Tutustu tuotteen testiraporttiin.

Testaaja: Tony Saari
Arvosana: 4/5

Ryobi-akkukonesetin käyttökokemukset:

Paketti on monipuolinen niin rakentajille, remontoijille kuin vaikkapa museomestareille (allekirjoittanut). Olisin kaivannut settiin myös hiomakonetta. Tällöin setti olisi ollut jo lähes täydellinen. Laitteiden tehot ja monipuoliset säädöt olivat positiivinen yllätys. Kantokassi ja kaksi akkua (4,0 Ah ja 1,5 Ah) pikalaturilla saavat myös plusmerkinnän. Akuissa on myös jäljellä olevan varauksen näyttö, joten ne eivät pääse huomaamattomasti loppumaan. Testin aikana tuli huollettua ja rakennettua vitriinejä, asennettua kulkuesteportteja, tehtyä kuljetuslaatikoita kitaravahvistimelle ja paistolastoja lahjaksi. Negatiivista sanomista voisi antaa laitteiden kovaäänisyydestä sekä pistosahan purunpoiston puuttumisesta.

Plussat:

Akkuporakoneen plussat:

Tältä tuotteelta odotin paljon sillä se tulisi olemaan setin käytetyin työkalu. Ensivaikutelma oli hyvää. Kone istui käteen hyvin ja vaikutti kaikin puolin jämäkältä. Mutta löytyykö tehoja? Kyllä. Onnistuin ainakin poraamaan 78 mm kuppiterällä 28 mm vaneriin reijän, jotta saatiin vitriiniin asennettua valot.

Akkupyörösahan plussat:

Akkukäyttöinen pyörösaha oli minulle uusi tuttavuus. Positiivinen sellainen. Olin aluksi hieman epäileväinen tuotteen tehosta. Epäily oli kuitenkin turhaa, sillä koneella sai hyvin halkaistua mm. 40 mm koivulankkua, ilman että terä olisi alkanut polttamaan puuta tai että laitteen teho olisi hiipunut. Koneen säädöt olivat monipuoliset niin syvyys- kuin pöydän kallistuksellekin. Laser riitävä sisätilassa.

Akkuheiluripistosahan plussat:

Jämäkkä ja 4,0 Ah akulla hieman raskaan tuntuinen pistosaha. Terä helppo kiinnittää pikalukituksella. Valo oiva lisä työskennellessä hämärämmissä olosuhteissa. Myös purunpuhallustoiminto piti sahausviivan hyvin näkyvissä. Testitöiden parissa molemmat akut jaksoivat hyvin.

Akkukäsivalaisimen plussat:

Ensialkuun ajattelin, että tämä on paketissa turha kapistus, mutta valoteho oli yllättävän hyvä hämärissä olosuhteissa. Isoin plussa tuli kuitenkin tuon valopään suunnattavuudesta. Voin laittaa lampun vaikka lattialle ja kääntää valon osoittamaan ylös tai sivulle, periaatteessa mihin vain halusin. Näin molemmat kädet jäi silti vapaaksi työskentelyyn.

Miinukset:

Akkuporakoneen miinukset:

Oikeastaan ainut, mitä jäin koneelta kaipaamaan, oli irrotettava istukka, mikä olisi mahdollistanut erilaisen kulma- ja epäkeskopäiden liittämisen.

Akkupyörösahan miinukset:

Ei miinuksia

Akkuheiluripistosahan miinukset:

Jäin kaipaamaan mahdollisuutta liittää puruimuria koneeseen. Varsinkin sisätiloissa tuo purun leviäminen olisi mukavaa saada pysymään aisoissa.

Akkukäsivalaisimen miinukset:

Lampun koko asettaa omat rajoituksensa sen käyttöön.

Sinua voisi kiinnostaa myös:

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 1