Scheppachin paineilmalapio testiraportti

Puutarhahommia tiedossa? Katso miten Sheppachin paineilmalapio selviytyi pihatöistä!

Scheppachin paineilmalapio oli helppo ottaa käyttöön ja päiden vaihtaminen oli helppoa pikakiinnityksen ansiosta. Kompurana toimi K-Raudasta muutama vuosi sitten hankittu Duro Air.

Testikohteena pensaat ja ruusupensasaita

Testi aloitettiin takapihan pensaiden poistamisella. Lapion kärki upposi helposti maahan ja juureen osuessaan ei kauan mennyt kun juuri oli poikki. Kiersin pensaan ympäri ja nostin pistolapiolla reunasta ja pensas nousi helposti pois. Pensaan poistoon meni kaikkineen noin 10 minuuttia. Pensaita poistettiin yhteensä 5 kpl ja tämä tehtiin noin tuntiin.

Etupihalla odotti suurempi työmaa: 15 metriä ruusupensasaitaa, joka oli päässyt aikojen saatossa huonoon kuntoon. Ruusun juuret ovat pehmeät ja joustavat lapiokärjen alla, mutta kun oikean kulman löytää katkeaa  ruusun juurikin suhteellisen helposti. Koko 15 metrin poistamiseen meni noin kolme tuntia, mikä on mielestäni hyvä saavutus. Käsin työhön olisi mennyt aikaa ainakin tuplasti enemmän. Tämän jälkeen tilalle istutettiin aronia-pensaat. Muita kärkiä ei vielä ole päästy käyttämään, mutta kesällä odottavaan kylpyhuoneremonttiin kone on laattojen poistossa varmasti omiaan.

Huomioita koneen käytöstä

Kone on naiskäyttäjiä ajatellen melko raskas, koska koneen uppoutessa syvemmälle maahan voi olla hankala vetää se pois. Laite toimi testin aikana moitteettomasti ja teräkin oli lähes uudenveroinen testin jälkeen. Testin jälkeen useampi naapuri oli jonottamassa laitetta lainaan. 

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 1 Ei 0