Tuotetesti: Akkuruohonleikkuri Makita DLM460PG2

Makitan akkuruohonleikkuri pääsi testiin 1250 neliön rinnetontilla. Katso testitunnelmat käyttöönotosta, akuista ja itse ruohonleikkurin käytöstä. Tuotteen löydät K-Raudasta!

Ruohonleikkurin kokoaminen

sujui hyvin käyttöohjeita noudattaen, eikä hermo mennyt kertaakaan. Ohjeet kokoamiseen olivat kuva- ja tekstimuodossa. Ruuvareita tai muita työkaluja ei tarvittu, sillä kaikki osat sai pyöritettyä tai naksautettua paikoilleen ilman ylimääräisiä työkaluja, mikä oli kiva havaita. 

Akkujen ensimmäinen lataus

sujui nopeammin kuin mitä ohjekirjassa sanottiin, joten pääsimme testaamaan ruohonleikkuria testaamaan suht nopeasti.

Akkujen lataaminen on helppoa, molempien lataus onnistuu samalla kerralla, ja akut vain liu'utetaan käsin latausasemaan. Kun akut ovat latautuneet täyteen, kuuluu laturista merkkiääni. Tämä oli kivan kätevä ominaisuus, joka vapautti seuraamasta akkujen latautumista muihin puuhiin.

Akkuruohonleikkurin käynnistäminen

sujui mukavan vaivattomasti; virta laitetaan päälle, kytkinpainike painetaan pohjaan, jonka jälkeen leikkuri käynnistyy vetämällä kytkinvipu ajoasentoon. Voimaa käynnistykseen ei tarvita, mikä on ehdoton plussa.

Testaaja leikkaa nurmikkoa Makitan akkuruohonleikkurilla

Heti ensimmäisellä käyttökerralla huomasimme, että leikkurin kahvassa on kätevä valopaneeli, josta akkujen virtatilanteen voi tarkistaa nappia painamalla. Näin kesken leikkuun on helppo katsoa, mikä akkujen tilanne kulloinkin on.

Ruohon korkeus vaikuttaa akkujen kestoon, minkä huomasimme eri käyttökerroilla. Meidän 1250 neliön rinnetonttimme ruohonleikkuri leikkasi jokaisella testikerralla kokonaan, ja akut hupenivat kolmesta palkista joko kahteen tai yhteen riippuen ruohon korkeudesta. Leikkuri selvisi mallikkaasti myös pitkäksi venähtäneestä nurmikosta ja rikkakasveista. On kuitenkin huomioitava, että koko tonttimme ei ole nurmikkoa, ja nurmikon tarkka pinta-ala ei ole tiedossa. Joka tapauksessa meille leikkuri on erittäin passeli, kun koko nurmikon saa leikattua kerralla.

Leikkuukorkeuden säätö sujui helposti, ja plussaa on, että tässä mallissa on säiliö, jonka voi halutessaan myös irrottaa. Käyttäjän päätettäväksi siis jää, haluaako säiliötä käyttää vai ei.

Makita akkuruohonleikkurin Johtopäätökset ja edut

Akkuruohonleikkurin suuri etu omasta mielestäni on volyymitaso, joka on miellyttävän hiljainen verrattuna bensakäyttöisiin leikkureihin, joten sekä omat että naapureiden korvat säästyvät nyt kovalta pärinältä.

Kaiken kaikkiaan leikkurissa miellytti eniten sen helppokäyttöisyys ja hyvä käyttömukavuus. Ruohon leikkaaminen käy helposti ilman bensan kanssa kikkailua tai käynnistysvaikeuksia ja leikkaaminen on miellyttävää hiljaisen melutason vuoksi. Suosittelen leikkuria kaikille, jotka haluavat ruohonleikkuun sujuvan vaivattomasti ja mukavasti.

Oliko juttu hyödyllinen? Kyllä 16 Ei 2